Οι πιο αγενείς χώρες στον κόσμο

Posted on Κυ 8 Απρ 2012 by

Έχετε ταξιδέψει σε άλλη χώρα όπου έχετε νοιώσει οτι δεν είσαστε καλοδεχούμενος, οτι είσαστε απολίτιστος και συνεχώς “στο δρόμο”; Το ταξιδιωτικό site  Skyscanner.com, παρουσίασε μια αξιολόγηση χωρών, βασισμένη στην αγένεια και για τις οποίες, προφανώς, οι τουρίστες μπορούν να κρατήσουν κακία.
Σύμφωνα με το International Business Times η έρευνα βασίστηκε σε περισσότερες απο 1.200 απαντήσεις και αποκάλυψε αξιόλογα αποτελέσματα. Τα τέσσερα κορυφαία ‘αγενή’ μέρη για τους ταξιδιώτες είναι η Γαλλία, η Ρωσία, η Μεγάλη Βρεταννία και η Γερμανία.

Δεδομένης της φήμης της οτι είναι μάλλον ακατάδεκτη και σνομπ, δεν είναι απρόβλεπτο που η Γαλλία κατέλαβε την πρώτη θέση με το ένα πέμπτο των ψήφων.
”Μοιάζει στερεότυπο, μολονότι όχι απαραίτητα αληθινό,” δήλωσε ο Sam Baldwin, ταξιδιωτικός συντάκτης του Skyscanner. Επιπλέον, υπάρχει μακρόχρονη αντιπαλότητα ανάμεσα σε Αγγλόφιλους και Γαλλόφιλους που ίσως έπαιξε ρόλο.

Η Ρωσία και η Μεγάλη Βρεταννία ακολουθούν την Γαλλία, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει οτι το 60% όσων απάντησαν είναι Βρεταννοί. Όπως φαίνεται, οι Βρετανοί δεν είναι απλώς αγενείς αλλά επίσης αυτο-κατακρινόμενοι. Σε παλαιότερη έρευνα, ψήφισαν τους εαυτούς τους ως τους χειρότερους τουρίστες στον κόσμο. ( World’s Worst Tourists )

Όσον αφορά την Ρωσία, η Tatiana Danilova, η επικεφαλής του Skyscanner στην Ρωσία, δήλωσε στο Forbes οτι η 2η θέση της χώρας της, ίσως να οφείλεται σε πολιτισμικές διαφορές. “Η ρωσική γλώσσα δεν είναι τόσο ευγενική όσο η αγγλική, άρα όταν οι Ρώσσοι μεταφράζουν απευθείας απο ρώσικα σε αγγλικά, ίσως να ακούγεται αγενής σε κάποιον που μιλάει αγγλικά, ακόμα κι αν δεν έχουν τέτοια πρόθεση”.

Ποιά είναι η κατάταξη των ΗΠΑ; Ήρθε έβδομη, αμέσως  μετά την Κίνα. Οι χώρες της Καραϊβικής, οι Φιλιππίνες και η Βραζιλία, χαρακτηρίστηκαν ως οι λιγότερο αγενείς.

ΠΗΓΗ: TIME News Feed
ΑΠΟΔΟΣΗ: womaneveryday

Related articles

Σχολιάστε