Παρίσι και πάλι Παρίσι!

SAM_2408

Έχετε ακουστά το writer’s block; Είναι η κατάσταση στην οποία ο συγγραφέας στερείται ιδεών ή διάθεσης ή ακόμα-ακόμα και πειθαρχίας προκειμένου να στρώσει τον πισινό του -και τα δαχτυλά του- και να γράψει.
Το έχετε πάθει;
Ωραία! Δηλαδή καθόλου ωραία η ζημιά που κάνει, απλώς χαίρομαι που βρίσκουμε κάτι κοινό.
Τώρα πάρτε το writer’s block και αναρωτηθείτε ποιό είναι το αντίθετό του μεν, με το ίδιο αποτέλεσμα δε.
Από προσωπική πείρα λέω ότι, πλήρη “αγκύλωση” στην παραγωγή γραπτού προκαλούν και τα…στίφη, μιλιούνια, κιλά, χιλιόμετρα ιδεών που συνωστίζονται να εκβάλουν από μια μικρούλα έξοδο του μυαλού και να γίνουν γραπτό.
Τούτων εξηγηθέντων, το μενού τής ημέρας περιλαμβάνει οπτικο-οπτικό υλικό που δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες όταν ταξίδεψα στο Παρίσι.
Οι “τακτικοί” έχετε δει τις φωτό από το προηγούμενο, “ψαρωμένο” ταξίδι μου κι έχετε διαβάσει πολλές από τις εμπειρίες μου. Για να μαθαίνουν όμως οι νέοι και να θυμούνται  οι παλιοί μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ, στην σελίδα Παρίσι.

Αυτή τη φορά πάντως δεν θα αποκαλύψω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ταξιδιού παρά μόνο ότι ένοιωσα σαν στο σπίτι μου -λέμε τώρα και μακάρι να γίνει- η πρώην ψαρούκλα, κι επίσης ότι εκ των υστέρων, όταν έδειχνα τις φωτό μου σε γνωστούς και φίλους, διαπίστωσα ότι βελτιώθηκαν οι ικανότητές μου.
Ελπίζω να καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα!
Με τα λιγότερα λόγια από μένα λοιπόν, απολαύστε μέρος από τις εικόνες -είναι πολλές για να συγκεντρωθούν όλες σε μια ανάρτηση.
Φιλοδοξώ να επανέλθω αλλά με το writer’s “στούμπωμα”, you never know -που δεν έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Θαυμάστε λοιπόν τον αγαπημένο μου (κι όποιος έχει ένσταση ότι είναι αγόρι να μας το πει να το λύσουμε το θέμα) με συνεφιά και με ήλιο, από κοντά κι από μακριά, αλλά και βράδυ, φωτισμένο “κλασσικά”, αφού ήταν νωρίτερα από τις επιθέσεις που τον χρωμάτισαν με τα γαλλικά χρώματα και δεν συνέτρεχε άλλη αφορμή για αλλαγή φωτισμού. 
Επίσης, μερικές εικόνες από το Park Monceau, την καινούργια αγάπη που ανακάλυψα και απόλαυσα. Για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και τουριστικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ κι εδώ.
Φανταστείτε καταστάσεις και γράψτε ιστορίες. Υπέροχες θα είναι, οπωσδήποτε!

Φωτο: EliP©

SAM_2191

Εδώ είμαστε!

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση του χρυσού" λέει η επιγραφή του καταστήματος που "αγοράζει-πουλάει χρυσό". Από τις πιο εύστοχες ειρωνείες -ηθελημένα ή αθέλητα.

Η “Ευρωπαϊκή Ένωση του χρυσού” λέει η επιγραφή του καταστήματος που “αγοράζει-πουλάει χρυσό”. Από τις πιο εύστοχες ειρωνείες -ηθελημένα ή αθέλητα.

Ναι, μητέρα και κόρη πλέκουν μέσα στο πάρκο...

Ναι, μητέρα και κόρη πλέκουν μέσα στο πάρκο…

SAM_2312

Αληθινές μαμάδες (ή νταντάδες συχνά) με αληθινά μωρά στο πάρκο.

SAM_2307 SAM_2468 SAM_2469 SAM_2308 SAM_2311 SAM_2313 SAM_2466 SAM_2314 SAM_2316

Εδώ, στις 22 Οκτωβρίου 1797, ο γάλλος André-Jacques Garnerin πραγματοποίησε από αερόστατο την πρώτη στην ιστορία πτώση με αλεξίπτωτο

Εδώ, στις 22 Οκτωβρίου 1797, ο γάλλος André-Jacques Garnerin πραγματοποίησε από αερόστατο την πρώτη στην ιστορία πτώση με αλεξίπτωτο

SAM_2318 SAM_2319

Parque Monceau να χαίρονται τα μάτια μας

Parc Monceau να χαίρονται τα μάτια μας

Ζευγάρι που χορεύει...ακίνητο μέσα το πάρκο Monceau

Ζευγάρι που χορεύει…ακίνητο μέσα το πάρκο Monceau

Κι άλλοι χορευταράδες του πάρκου

Κι άλλοι χορευταράδες του πάρκου

SAM_2385 SAM_2398 SAM_2408 SAM_2409 SAM_2458 SAM_2475

 

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Παρίσι and tagged , , , . Bookmark the permalink.