Οι 12 ισχυρότερες λέξεις στις επιχειρήσεις

Posted on Κυ 8 Απρ 2012 by

Οι χώροι εργασίας είναι ασφυκτικά γεμάτοι με την επιχειρηματική αργκό που εξασθενίζει την φαντασία και απομυζεί την δημιουργικότητα.
Πολλές ισχυρές λέξεις για την εργασία έχουν ελάχιστη άμεση σχέση με τους κλάδους εργασίας. 

Comfortable Seating, Learning Resource Centre,...Comfortable Seating, Learning Resource Centre, Edge Hill University (Photo credit: jisc_infonet)

1. Γιατί
Η διακριτική ώθηση, μπορεί να επηρρεάσει την σκέψη της ομάδας. Ρωτήστε “γιατί” τα πράγματα γίνονταν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο. Ή ρωτήστε “γιατί” δεν δούλεψε την τελευταία φορά που το δοκιμάσατε.

2. Επίδειξη
Στους ανθρώπους αρέσει η απόδειξη. Θέλουν να βλέπουν τα πράγματα με τα ίδια τους τα μάτια, είναι στην ανθρώπινη φύση. Στην προσπάθεια να προσεγγίσετε και να κερδίσετε πελάτες, συναδέλφους ή διοίκηση, επιδείξτε τις ιδέες σας με παραδείγματα. Σκιαγραφήστε μιαν αναλογία, δώστε ένα σχήμα λόγου, σχεδιάστε μια εικόνα. Βοηθείστε τους να δουν ότι βλέπετε. Δείξετέ τους και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τους κερδίσετε.  

3. Γκάφες
Δοκιμάζοντας κάτι που δεν λειτουργεί, αν δεν πρόκειται για αυθόρμητα ανόητο, επικίνδυνο ή παράνομο, μπορεί να θεωρηθεί ως δοκιμαστική λειτουργία ή αρχικό σχέδιο.

4. Συλλογιστείτε
Εισπνεύστε, σταματείστε ότι κάνετε και αναλογιστείτε πριν στείλετε ένα email ενώ είστε θυμωμένοι, πριν να πάρετε προσωπικά την κριτική ή να μιλήσετε ανώ το συναίσθημα θολώνει την κρίση σας. Η δουλειά που θα χρειαστεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές μετά την επίθεση, είναι ψυχοφθόρα, αντιπαραγωγική και μη αποδοτική.

5. Δράση
Σίγουρα, οι ομάδες ελέγχων αγοράς και οι ομάδες έρευνας έχουν τον ρόλο τους. Η επαγγελματική επιτυχία όμως, απαιτεί πολλή δράση.

6. Ακούστε
Η ακοή είναι μια λειτουργία. Η προσεκτική ακοή είναι επιδεξιότητα. Χρειάζεται εξάσκηση αλλά έχει ανυπολόγιστη απόδοση. Επιπλέον κέρδος εάν ακούτε, σκέφτεστε εναλλακτικές προοπτικές και καίρια κριτική και προσαρμόζετε την πορεία σας ανάλογα.

7. Μάθηση
Ο καταιγιστικός ρυθμός ανάπτυξης των κοινωνικών δικτύων, δείχνουν πόσο στοιχειώδες είναι να μαθαίνουμε σε όλη την διάρκεια της ζωής. Η μάθηση ωστόσο προκύπτει, όταν μένετε αρκετά εύστροφοι ώστε να ενεργείτε όταν εμφανίζονται οι ευκαιρίες.

8. Άνοιγμα
Το να είσαι ανοιχτόμυαλος-ανοιχτός στην αλλαγή, στη διάπραξη λαθών και σε νέες πιθανότητες-μπορεί να οδηγήσει σε νέα προϊόντα, νέους πελάτες, νέες αγορές και σε εντελώς νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

RiskRisk (Photo credit: The Fayj)

9. Σεβασμός
Η ευγένεια διευκολύνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Όταν ήμουν συντάκτης, συγκεντρωνόμαστε με τους συναδέλφους κάθε πρωί για να συζητήσουμε την επίσημη γραμμή του εντύπου σχετικά με τα επίμαχα θέματα της ημέρας.
Η πολιτική, η θρησκεία, κοινωνικά θέματα, τα πάντα. Λειτουργούσε σωστά επειδή η ομάδα λειτουργούσε πολιτισμένα και με σεβασμό και ο εργοδότης μας ήταν ικανός ηγέτης που βεβαιωνόταν οτι οι συζητήσεις παρέμεναν σ’ αυτό το πλαίσιο.

10. Ηγεσία
Η ηγεσία είναι ισχυρότερη από την διαχείρηση. Σκεφτείτε το: Διαχειρίζεστε προβλήματα, λογαριασμούς ή απλώς καταφέρνετε να ανταπεξέρχεστε. Η ηγεσία απο την άλλη, έχει αποχρώσεις, προσαρμογή και έμπνευση.

11. Αποτυχία
Ο φόβος της αποτυχίας αποτρέπει τους ανθρώπους απ’ το να κάνουν διάφορα πράγματα: Την παρέμβαση σε μια σύσκεψη με μια ιδέα, να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να αναλάβουν ρίσκα. Η αποτυχία είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ανάληψης κινδύνων και η ανάληψη κινδύνων είναι αναπόσπαστο κομμάτι ισχυρής επιχειρηματικότητας.

[Related: 12 career missteps—and the important lessons they hold]

12. Ανασύνταξη
Μετά απο κάποια αποτυχία, είναι σημαντικό να μάθετε τι πήγε λάθος και πώς να το κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά. Αυτό είναι το αληθινό μυστικό για τα στραβοπατήματα. Μέσα απο τις γνώσεις που επακολουθούν, μπορεί να αναδυθεί το μεγαλείο.

ΠΗΓΗ: PR Daily

ΑΠΟΔΟΣΗ: womaneveryday

Σχολιάστε