Βιογραφικό

Η womaneveryday γεννήθηκε το δεύτερο μισό τού εικοστού αιώνα, στην Αθήνα της Ελλάδας. Σπούδασε όσο περισσότερο μπορούσε, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τόσο σε ποικίλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και στο Μεγάλο Σχολείο της Ζωής το οποίο ύμνησε στην τριλογία της «Απ’ τη Σκύλλα στη Χάρυβδη-Και πάλι ωραίοι είμαστε-ΜΗΝ πας προς το φως!».

Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε φορείς που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους όπου διέπρεψε στο πρώτο, ενώ αποχώρησε πριν υποχρεωθεί να εξασκήσει το δεύτερο.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα, την κέρδισαν οι σπουδές στην δημοσιογραφία και την έχασε η μετανάστευση στη Τζαμάικα.

Με την συγγραφή ασχολήθηκε εκ γενετής-τους έγραφε όλους κανονικά.

Μετά απο τις σπουδές της και σ’ αυτόν τον τομέα, εκδίδει βιβλία της συστηματικά.

Είναι διακεκριμένη δημοσιογράφος (Πούλιντζερ 2020 για την έρευνά της «Μετά την κρίση: Σωθήκαμε ή να βάλω τις φωνές;») και ευφάνταστη συγγραφέας. Τα άρθρα και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, γνωστές και άγνωστες στην ίδια κι έχουν διαβαστεί απο εκατομμύρια αναγνώστες σ’ όλον τον κόσμο.

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία τού βιβλίου της «Η ζωή χωρίς μεσάζοντες» (2013), απέκτησε τον Παράδεισο, την κατοικία σε περιοχή που παραμένει άγνωστη στον πολύ κόσμο, γεγονός που καλλιεργεί τον μύθο πως δεν διαμένει πιά στην Ελλάδα.

΄Εγραψε το «΄Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» (2024), εμπνευσμένη απο το τρίτο διαζύγιό της. Βιβλία της που έγιναν επίσης γνωστά παγκοσμίως είναι
«Η δολοφονία της υποκρισίας»(2015) που  μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη απο τον Στήβεν Σόντεμπεργκ (2019) με πρωταγωνιστές τη Τζούλια Ρόμπερτς, τον Τζώρτζ Κλούνει και την συγγραφέα σε ρόλο έκπληξη,
«Ω, πόσο φοβήθηκα χθες!»(2017)
και πλήθος άλλα .

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s