Αδικία και Όνειρα: Από τον Πολεμιστή του Φωτός

SAM_2650

Photo: Elisabeth P

Για δεν-ξέρω-ποιά-φορά, μεταφέρω σήμερα αποσπάσματα από Το Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός.
Έρχομαι και επανέρχομαι στο συγκεκριμένο βιβλίο αν και ο Κοέλιο έχει περάσει πλέον -για μένα- στην σφαίρα τού παρελθόντος των εμπειριών και της αντιμετώπισής τους. Δεν πρεσβεύω την “απόρριψή” του, το αντίθετο. Η σχέση είναι προσωπική και οι παράγοντες είναι πολλοί -όπως συνήθως με τα αναγνώσματά μας.
Επίσης, κάθε απόσπασμα δεν με βρίσκει σύμφωνη στο σύνολό του -κι μάλλον εκεί βρίσκεται το … ξεπέρασμα.
Ωστόσο, έτσι, για κάθε ενδεχόμενο, κρατάω το Εγχειρίδιο handy -όπως λένε στο χωριό μου- και όταν “κάτι τρέχει”, ανατρέχω σε τυχαία σελίδα του. Έχει μια αύρα μεταφυσικού η διαδικασία, “τόσο-όσο”.
Είναι προφανές (από τις αρκετές αναρτήσεις μέχρι τώρα) ότι εκτός από προσωπικό ενδιαφέρον, κάτι με οδηγεί να μοιραστώ ό,τι … μου είπε.
Μπορεί να ταιριάξει με την διάθεση (αισιόδοξη, προβληματισμένη ή στα πατώματα) κάποιου άλλου ή αν δεν πέσει μέσα εκείνη την ίδια μέρα, μπορεί να το θυμηθεί όταν θα “κουμπώνει” και να πάρει δυνάμεις.
Μακάρι!
Σήμερα δύο αποσπάσματα που ενεργοποιούν (ή ενεργοποιούνται) από τρέχουσες  καταστάσεις και η φωτό απ’το δικό μου αντίγραφο.
                                                   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ένας πολεμιστής τού φωτός δεν παραβρίσκεται μπροστά σε μια αδικία με αδιαφορία.

Ξέρει πως όλα είναι ένα πράγμα μόνο και πως κάθε μεμονωμένη πράξη χτυπάει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Γι’αυτό, όταν βρίσκεται μπροστά στα βάσανα άλλων, χρησιμοποιεί το σπαθί του για να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Ωστόσο, όσο κι αν πολεμά ενάντια στην καταπίεση, δεν προσπαθεί ποτέ, καμιά στιγμή, να κρίνει τον καταπιεστή. Ο καθένας θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του μπροστά στο Θεό.

Από τη στιγμή που ολοκληρώνει το καθήκον του, ο πολεμιστής δεν κάνει κανένα σχόλιο.

Ένας πολεμιστής του φωτός βρίσκεται στον κόσμο για να βοηθήσει αδελφούς του, όχι για να καταδικάσει τον πλησίον του.
                                                       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Καμμιά φορά ο πολεμιστής του φωτός έχει την εντύπωση ότι ζει δύο ζωές ταυτόχρονα.

Στη μία είναι υποχρεωμένος να κάνει όλα όσα δε θέλει, να αγωνιστεί για ιδέες στις οποίες δεν πιστεύει. Αλλά υπάρχει κι άλλη μία ζωή κι αυτός την ανακαλύπτει στα όνειρα, στις αναγνώσεις του, στις συναντήσεις με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις μ’αυτόν.

Ο πολεμιστής επιτρέπει πάντα στις δύο ζωές να προσεγγίσουν η μία την άλλη. «Υπάρχει μία γέφυρα που συνδέει αυτό που κάνω με αυτό που θα μου άρεσε να κάνω», σκέφτεται. Σιγά σιγά τα όνειρά του αρχίζουν να κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή του, μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι είναι έτοιμος για ό,τι επιθυμούσε πάντα.

Τότε αρκεί μια σταλίτσα τόλμη και οι δύο ζωές θα γίνουν μία.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Διάβασα Είδα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αδικία και Όνειρα: Από τον Πολεμιστή του Φωτός

 1. fantra13 says:

  Αυτό το βιβλίο του Κοέλιο δεν το έχω διαβάσει και μ’ έβαλες σε πειρασμό!

  • Elisabeth P says:

   Ανήκει στην κατηγορία βιβλίων που σε κάθε ανάγνωση, μέρους ή όλου, “λένε” κάτι διαφορετικό ή κάτι επιπλέον!
   Επένδυση! 😊

Comments are closed.