Είναι ο άνθρωπος ηλίθιος;

non freedomΜπα! Όπως τον μάθεις!

Ο ισχυρότερος δεν είναι ποτέ αρκετά ισχυρός για να μένει πάντα ηγέτης, αν δεν μετατρέψει τη δύναμή του σε δίκαιο και την υπακοή σε καθήκον.
Το Κοινωνικό Συμβόλαιο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

Και ο ανίσχυρος δεν είναι ποτέ αρκετά ανίσχυρος για να μένει εσαεί κορόιδο, εκτός κι αν μετατρέψει την δύναμή του σε ηττοπάθεια και την απογοήτευση σε ελπίδα ότι θα τον σπλαχνιστεί κάποιος – ηγέτης κατά προτίμηση- για να τον «σώσει», θα ήθελα να προσθέσω δάσκαλε.

Μην ετοιμάζεστε να διαβάσετε κάποιο σχόλιο για την κατάσταση στην Ελλάδα στο οποίο θα γίνεται πολιτικά ορθή αναφορά ή, άντε, θα στηλιτεύεται οξύτατα (βεβαίως-βεβαίως) η δολιότητα των ξένων ή/και η ανικανότητα των ντόπιων. Ουδόλως!
Μερικές κοινωνικές παρατηρήσεις μόνο, που βγάζουν μάτι -αν τυχόν το ‘χεις ανοιχτό.

Πόλεμοι…

Σε ολόκληρο τον κόσμο διεξάγονται, λέει, πόλεμοι και συγκρούσεις σε:

Μέση Ανατολή: Σχεδόν ο μόνος πυρήνας πολέμων που φθάνει στα αυτιά και τα μάτια των «πολιτισμένων» και αγγίζει τις τρυφερές καρδιές τους όταν οι λαοί αντί να κάθονται να πεθάνουν σπίτια τους, έρχονται και πνίγονται στο Αιγαίο ή, αν επιβιώσουν, έχουν την απαίτηση να ζήσουν στα άγια ευρωπαϊκά εδάφη -και την γη την ποτισμένη με αίμα, επειδή πάνω της σφαγιάστηκαν από παλιότερους μισαλλόδοξους, προγόνους των σημερινών ευρωπαίων, χιλιάδες «άπιστοι».
Ωστόσο, εκτός από τα hot spots (απροσδόκητη και γενικευμένη χρήση ενός όρου που ταιριάζει καλύτερα σε σεξουαλικές αναφορές), δηλαδή το Ιράκ, την Συρία και την Υεμένη, στις εμπόλεμες ζώνες που προσμετρώνται περιλαμβάνονται οι αντίπαλοι «καθεστώτων» (υπονοείται νόμιμων).
Τέτοιοι αντίπαλοι είναι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-PLO και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα-PKK στην Τουρκία.

Αφρική: 28 εμπλεκόμενες χώρες από τις 40 + τής ηπείρου

Ασία: 16 χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση από τις οποίες μόνο το Αφγανιστάν φθάνει ως πληροφορία στα Δυτικά αυτιά και μάτια μας

Ευρώπη (ναι Ευρώπη): 9 εμπόλεμες χώρες και ζώνες περιλαμβανομένων 75 συγκρούσεων τού «οργανωμένου» κράτους […] εναντίον ομάδων τις οποίες κάποιος-κάπου καταχώρησε ως αντάρτικες, αυτονομιστικές ή αναρχικές (κάτι σαν την PLO και το PKK)

Και τέλος,
Αμερική: (Νότια, γιατί η Βόρεια είναι ένα ειρηνικό μέρος όπου οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε πόλεμο αλλά όταν τους λείπει πολύ ξεδίνουν σκοτώνοντας μαζικά άλλους λαούς ή τους συμπολίτες τους άμα τύχει να έχουν πολύ τις μαύρες τους).
Στη Νότια λοιπόν, 5 είναι οι χώρες όπου διεξάγονται πόλεμοι, κυρίως «εσωτερικού τύπου», περιλαμβανομένων αυτών στο Μεξικό εναντίον των Ζαπατίστας (Ezln) και, παράλληλα και ταυτόχρονα, εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών.

…και…Ειρήνες

Άλλη πηγή πάντως, διαχωρίζει τις εμπόλεμες ζώνες από τις εσωτερικές συγκρούσεις.
Ως εκ τούτου η santa Europa δεν περιλαμβάνεται στις συφοριασμένες περιοχές.
Ωστόσο δεν γράφει πουθενά η πηγή ότι δέχεται και αναγνωρίζει το δικαίωμα των αυτοχθόνων ιθαγενών της στη μακαριότητα.

Μόνο η Ιρλανδία έχει ανοιχτό μέτωπο διαμαρτυριών εναντίον τής λιτότητας από το 2008, σαν να έχει πληγεί μόνο η Ιρλανδία από την λιτότητα.
Αυτή που επιβάλλεται παγκοσμίως και η οποία (λιτότητα, όχι Ιρλανδία) αργά και σταθερά πείθει τον άνθρωπο ότι είναι τυχερός που τού επιτρέπεται να ζει, προνομιούχος που δουλεύει, ευνοημένος που είναι πολίτης κράτους «αλληλεγγύης» και ότι είναι γενικώς προύχοντας, επειδή δεν-ζει-σε-πραγματικά-δυστυχείς-χώρες (παραδείγματα προς φόβητρο) -αλλά-στην-ένωση-ευρωπαϊκών- χωρών-που-δίνουν-λεφτά-η-μία-στην-άλλη-κι-έτσι-δεν-χρειάζεται-να-μπούμε-σε-βάρκες-και-να-πνιγούμε-αναζητώντας-ασφάλεια-ή-δουλειά-ή-μόρφωση-ή-ελευθερία-κττ.

Η Ελλάδα λοιπόν σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση, ναι, βρίσκεται σε πόλεμο αλλά όχι εναντίον δολίων πλην θεσμικών ξένων.
Ούτε εναντίον αχαρακτήριστων (τα επίθετα που ταιριάζουν, ποικίλουν και μεταβάλλονται διαρκώς) πλην θεσμικών ντόπιων.
Ο πόλεμος διεξάγεται εναντίον ομάδων που δρουν στο εσωτερικό της, δηλαδή αυτών που (αυτό- ή όχι) χαρακτηρίζονται επαναστατικές, λαϊκές ή αναρχικές.
Και όχι, η Ελλάδα λέει, δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τους καθ’ όλα νομοταγείς πολίτες της -οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, μετά την εκλογική απενοχοποίηση τής έννοιας αριστερός όπως αυτή ίσχυε μέχρι πρότινος, μπορούν να είναι όσο αριστεροί θέλουν και να παραμένουν νόμιμοι μεν, όχι παραπονούμενοι δε.
Όσο για την επαν-ενοχοποίηση της «αριστερότητας», από όποιον πολύ βολεύεται να ταυτίζει τις έννοιες και τις ιδέες με τις άθλιες ή μόνο στα λόγια εφαρμογές τους, είναι θέμα χρόνου.
Το ρεζουμέ λοιπόν βρίσκεται στο ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο ή έστω σε σύγκρουση με νομοταγείς που θέλουν το καλό της ή διαμαρτυρόμενους που θα τους γράψει στα τέτοια της (πολύ λίγο καιρό πριν τους επίτασσε κιόλας), αλλά βρίσκεται σε πόλεμο με ακατονόμαστους που θέλουν το κακό της.
Μόνο αυτοί.
Όπως -ας πούμε- οι φανατικοί ισλαμιστές θέλουν το κακό τής ανθρωπότητας ή (σώπα όπου νάναι και σύντομα στις οθόνες σας) όλοι οι μουσουλμάνοι θέλουν να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν μέσα στα σύνορά μας και να πηδήξουν τις γυναίκες μας και να μας πάρουν τα σπίτια και να καταλύσουν τις ελευθερίες και τον τρόπο σκέψης μας και ……

Η λαϊκή (ελληνική ασφαλώς) σοφία δεν δικαιώνεται απλώς στις μέρες μας· δοξάζεται!
«Ο φόβος φυλάει τα έρμα»
Υπολόγισε και τους 62 που έχουν πλούτο όσο τα 3,5 δισεκατομμύρια (δεν έχουν), πασπάλισέ τα με κατευθυνόμενα μ.μ.ε. και θάχεις παπάδες.
Και μάλιστα καλύτερους απ’αυτούς που αγιάζουν τα συσσίτια αλλά όχι την δίκαιη κατανομή πλούτου και καταριούνται τους ομοφυλόφιλους αλλά όχι τους δολοφόνους των λαών.

Πηγές:
Wars In The World http://www.warsintheworld.com/?page=static1258254223
Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts
Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-austerity_protests_in_Ireland

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..!, Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Είναι ο άνθρωπος ηλίθιος;

  1. Pingback: Είναι ο άνθρωπος ηλίθιος; | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Comments are closed.