Επικαιρότητα: Τι σχέση έχουν ο Γλέζος, η Ρωσία, οι εκλογές και η Συρία;

kermit piggy

Ελληνική επικαιρότητα:

Δεν το διάβασα αλλά το είδα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου ο Π. Χαρίτος ρώτησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε κάτι σαν “ψήφο στο ΚΚΕ ή στη ΛΑ.Ε.”
Όχι δεν ξεκούτιανε ο Γλέζος, ούτε ξανα-μετανόησε κι επέστρεψε στους κόλπους τού ΚΚΕ. Η εξήγηση είναι όχι μόνο απλή αλλά και παλιά και “εφευρέτης” της ηταν το πολύ νεαρό ΠΑΣΟΚ του Αντρέα.  Φυσικά δεν έχει στόχο να “στείλει” ψηφοφόρους στο ΚΚΕ.
Το αντίθετο.
Την αποτροπή ψήφου προς το ΚΚΕ επιδιώκει ταυτίζοντας τα δυο κόμματα ώστε να αποπροσανατολίσει κυρίως εκείνους που είχαν μετακινηθεί από το ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά και άλλα πολλά-πολλά στην Ελλάδα.

Διεθνής επικαιρότητα.

Ήδη από χθες ή προχθές, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν την απαίτηση του Στέιτ Ντιπάρμεντ να απαγορεύσει η Ελλάδα την διέλευση ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων από τον εναέριο χώρο της.
Προφανώς την ίδια απαίτηση έθεσε και στην Βουλγαρία, η οποία, όπως γράφτηκε, συμμορφώθηκε.
Για την Ελλάδα … σιγή ιχθύος -με την επιφύλαξη να μην το είδα εγώ. Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και πάλι, το πιο αξιόπιστο, πιστεύω, αυτήν την περίοδο, μετέδωσε “είδηση” ότι η Ρωσία, σύμφωνα με πηγές (είπε ποιές αλλά δεν συγκράτησα να πάρει η ευχή, μόνο να συμπεράνω μπορώ), έχει στείλει εξοπλισμό στην Συρία.
Η είδηση έλεγε βεβαίως οτι η υποστήριξη της Ρωσίας αφορά στον πόλεμο του Άσαντ εναντίον του ISIS.
Επιπλέον πληροφορίες ωστόσο λένε οτι στην Συρία υπάρχουν ήδη ρωσικά στρατεύματα.

Θεωρητικά, το τονίζω, όπως μας  λέει η Δύση, ο μεγαλύτερος εχθρός όλων μας είναι οι φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες.
Τρομοκράτης όμως μπορεί να θεωρηθεί κάθε μουσουλμάνος κι έτσι γίνεται συχνά, ενώ όλοι μας είμαστε “ύποπτοι” για τις ΗΠΑ.

Στην Συρία, ο Άσαντ, εκτός από τους σύρους ενόπλους, πολεμάει εναντίον του ISIS. Το ίδιο κάνουν και οι Κούρδοι, ναι, αυτοί που διώκει και σκοτώνει το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν απόβαση, εισβολή και ευθεία επίθεση στον Άσαντ ο οποίος άντεξε περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζαν και ήλπιζαν -και περισσότερο απ’ τον Καντάφι, από τους πρώτους που έφαγαν λάχανο.
Η Ρωσία ως γνωστόν αποτελεί κακό σπυρί στον κώλο του NATO και η αιτία δεν είναι η Ουκρανία -αυτή οδηγήθηκε στην διάλυση ακριβώς για να προκληθεί ή να υποχωρήσει άπαξ δια παντός η Ρωσία.
Η έμφαση λοιπόν στην εμπλοκή της Ρωσίας θα χρησιμεύσει για την επίσπευση απόβασης ή, φανερών πλέον και όχι μέσω αντιπροσώπων, βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ.

Γιατί αυτές οι δύο ειδήσεις;
Πώς σχετίζονται μεταξύ τους και ποιά σημασία έχουν;
Και οι δύο με τυχαία επιλογή μεταξύ πάμπολλων και καθημερινών.
Τα κοινά τους σημεία είναι η δεύτερη ανάγνωση του προφανούς.
Στην πρώτη, η σύνθετη δήθεν απλότητα μιας κάποια δήλωσης που “μπερδεύει” τους ανυποψίαστους.
Στην δεύτερη, η σκοπιμότητα παρουσίασης συγκεκριμένων ειδήσεων από την τηλεόραση και τα δελτία, ειδήσεων που μόνο “νέες” δεν είναι αλλά που πρέπει να βρεθούν σε πρώτο πλάνο για να προλειανθεί το έδαφος της κοινής γνώμης.
Αυτής που μέσα στην “αθωότητά” της -το λέω κομψά γιατί είμαι στις καλές μου- καταλήγει να τα θεωρεί όλα αναπότρεπτα, προδιαγεγραμμένα, πέρα και πάνω από τον έλεγχό της και βεβαίως μη αναστρέψιμα.
Λίγο κρίμα, πολλή ντροπή και πάμπολλη οργή.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
Aside | This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.