Αποφθέγματα που θα σε κάνουν να βγεις εκεί έξω και να ζήσεις – γαμώτο.

Quotes LiveΌλοι θέλουν να αναγνωρίζονται για κάτι. Ίσως να βλέπεις τους εξερευνητές στο National Geographic Channel, να διαβάζεις για τους καινοτόμους που κερδίζουν βραβείο Νόμπελ ή να παρακολουθείς φανταστικούς χαρακτήρες να ζουν δι’αντιπροσώπου τις περιπέτειές τους. Αλλά όταν συλλογίζεται για την δική σου τρέχουσα κατάσταση, κάνεις ό,τι μπορείς για να ζήσεις την ζωή που πάντα ονειρευόσουν;

Αν και μπορεί να μην εκλεγείς πρόεδρος ή να μην αγιοποιηθείς, μπορείς πάντοτε να καθοδηγήσεις τις εσωτερικές σου δυνάμεις ώστε να επιτύχεις τον δικό σου ορισμό μεγαλοσύνης. Αλλά πρώτα, πρέπει να βγεις εκεί έξω και ν’αρχίσεις να ζεις.

Όταν αισθάνεσαι ακεφιά ή απλώς θέλεις επιπλέον ώθηση στα κίνητρά σου, αυτές οι λέξεις από μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά της ιστορίας, σίγουρα θα σε εμπνεύσουν να αναλάβεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου.

10. «Μερικές φορές δεν θα ξέρεις καθόλου την αξία μιας στιγμής μέχρι να γίνει ανάμνηση» – Dr. Seuss

Ο Dr. Seuss είναι γνωστότερος για τα εκκεντρικά βιβλία Quote Seussτου με ιστορίες και χαρακτήρες, αλλά θα βρεις επίσης και τα αναζωογονητικά πνευματώδη και εμπνευσμένα αποφθέγματά του να κοσμούν τοίχους δωματίων σε όλον τον κόσμο. Σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεσαι, τα λόγια του θα σου μιλήσουν.

Πολλές φορές, ξεχνάμε να ζήσουμε την στιγμή – ιδιαίτερα σε περιόδους άγχους. Αλλά αυτές οι δύσκολες περίοδοι είναι αυτές που μας διδάσκουν τα πολυτιμότερα μαθήματα ζωής. Η αληθινή τραγωδία εμφανίζεται όταν αδυνατούμε να δούμε την αξία τόσο των καλών όσο και των κακών εμπειριών. Όλα ξεκινούν από την προοπτική. Μην περνάς μέσα από την ζωή χωρίς να αναγνωρίζεις και να μαθαίνεις από τα λάθη και τους θριάμβους. Βρες χρόνο να συλλογιστείς γι’ αυτές τις καταστάσεις, αλλά μην ξεχνάς να ζεις την στιγμή.

9. «Μην με κρίνεις από τις επιτυχίες μου, κρίνε με από το πόσες φορές έπεσα και ξανασηκώθηκα» – Nelson Mandela

Σε κάποιο σημείο, θα αντιμετωπίσεις Quote mandelaκάποια πρόκληση που θα δοκιμάσει την εσωτερική σου δύναμη και την πίστη στην ανθρωπότητα. Αυτές είναι οι στιγμές που θα σε καθορίσουν ως άτομο.

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ ήταν να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και να μην παραιτούμαι, και απέδωσε. Αν και δεν μπορώ οπωσδήποτε να σχετιστώ με το ταξίδι ζωής του Nelson Mandela, μπορώ να συνδεθώ με τα λόγια του. Όταν φαίνεται σαν η δουλειά να σε οδηγεί σε κύκλους ή αν οι συμβολή σου παραβλέπεται, συνέχισε να προχωράς μπροστά. Ακόμα κι αν κανένας δεν παρακολουθεί, θα επιτύχεις εκπλήρωση και ικανοποίηση και αυτό από μόνο του αξίζει τον κόπο. Απλώς φαντάσου τι θα συνέβαινε αν οι περισσότεροι από μας αντιλαμβανόμασταν ότι οι δυσκολίες της ζωής απλώς αποσκοπούν στο να αποκαλύψουν εσωτερική δύναμη. Θα υπήρχε μια στρατιά από μας που θα περίμενε να κατακτήσει τον κόσμο καθημερινά.

8. «Το μέτρο του ποιός είσαι είναι το τί κάνεις με ό,τι έχεις» – Vince Lombardi

Quote lombardiΜακάρι να είχα καταφέρει να παίξω στη Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου μόνο και μόνο για να έχω τον Vince Lombardi για προπονητή μου. Μόνο πέντε λεπτά στα αποδυτήρια με τα ενθαρρυντικά λόγια του, θα ενέπνεαν τον καθένα να φερθεί ανάλογα και να βγει στο γήπεδο σαν μονομάχος.

Οι προπονητές προορίζονται να εμπνέουν και να καλλιεργούν τις καλύτερες ικανότητες των παικτών τους. Αλλά δεν ξέρουν πολλοί να το κάνουν όπως ο Lombardi. Το να παρακινείς με επιτυχία ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους με ποικίλες προσωπικότητες και δυνατότητες είναι χάρισμα.

Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός του ποδοσφαίρου ή έστω να γνωρίζεις πολλά για τα αθλήματα ώστε να νοιώσεις ανάταση από την σοφία του. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πιθανότητες να έχεις διαβάσει τα λόγια του -ή ακόμα και τον παρέθεσες- χωρίς να συνειδητοποιήσεις.

7. «Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε την στάση σου» – Maya Angelou

Quote angelouΗ αξιοσέβαστη συγγραφέας και ποιήτρια Maya Angelou ήταν μια γυναίκα με ισχυρή θέληση, η οποία καταλάβαινε την απλότητα της ζωής. Ίσως να έχεις προετοιμαστεί να λάβεις τα λεμόνια σου από στην ζωή, αλλά τι γίνεται όταν καταλήγεις με πορτοκάλια; Μερικοί από μας θα πετάξουν πετσέτα, ενώ άλλοι θα διέκριναν τις πιθανότητες πίσω από το νεοαποκτηθέν δώρο.

Μην πετάς τα πορτοκάλια (ή οτιδήποτε σου δίνει η ζωή). Βρες τρόπο να αλλάξεις την κατάσταση. Κι αν δεν είναι δυνατόν, μάθε να βγάζεις το καλύτερο απ’ό,τι έχεις. Αν μπορείς να αντιληφθείς κάθε απροσδόκητη κατάσταση ως μια ευκαιρία αντί ως εμπόδιο, θ’ αρχίσεις να απαλλάσσεις την ζωή σου από αρνητικότητα. Και χωρίς αυτό το βάρος να σε κρατάει, μπορείς να αρχίσεις να απολαμβάνεις την ζωή και να βλέπεις το δυναμικό σε κάθε κατάσταση αντί να παραπονιέσαι γι’αυτή.

6. «Είχες ανέκαθεν την δύναμη…απλώς έπρεπε να το μάθεις από μόνος σου.» – Glinda η Καλή Μάγισσα του Νότου στον «Μάγο του Οζ»

Quote good-witch OzΔεν υπάρχει μεγαλύτερος επικριτής από εσένα και πολλές φορές είναι η δική σου αυτο-αμφισβήτηση και οι φόβοι που σε εμποδίζουν. Μπορεί να έχεις ικανότητες που ποτέ δεν αντιλήφθηκες και μόνο ζώντας θα μάθεις να αξιοποιείς το πραγματικό δυναμικό σου και να αποκαλύπτεις τις κρυμμένες δυνάμεις σου.

Καθώς μεγαλώνεις, κάθε ορόσημο που φθάνεις θα σου προσφέρει λίγη περισσότερη εμπειρία και αυτό θα σε βοηθά να προσεγγίσεις το επόμενο εμπόδιο με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση και σοφία. Μην ζεις στο παρελθόν. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να αποτύχεις. Απλώς πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Αλλιώς, θα χάσεις κάθε ευκαιρία που δεν αναλαμβάνεις.

5. «Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για μένα. … Το να πηγαίνω για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι έχουμε κάνει κάτι όμορφο … αυτό έχει σημασία για μένα» – Steve Jobs

Quote Steve JobsΤα υλικά αποκτήματα και η κοινωνική θέση, δεν θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ευτυχία. Το να ζεις μια ζωή με σκοπό, είναι αυτό που σε κινητοποιεί και σε ενθαρρύνει να ξυπνάς κάθε πρωί και να αντιμετωπίζεις όποιο εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο σου. Και η ευτυχία παρουσιάζει το φαινόμενο ντόμινο. Όσο κάνεις αυτό που αγαπάς και αγαπάς αυτό που κάνεις, τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν και θα έχεις αρκετά χρήματα.

Μου πήρε ένα διάστημα μέχρι να κατανοήσω ότι δεν υπάρχει ‘‘κατάλληλος χρόνος’’ για να κάνω κάτι. Σπαταλούσα χρόνο κάνοντας τις κινήσεις για να ζήσω μια άνετη ζωή αντί να κάνω ό,τι πραγματικά αγαπώ.

Ο Steve Jobs ακολούθησε τα πάθη του και αυτό έκανε ευκολότερη την πορεία του. Αλλά μπορούμε να πετύχουμε την ίδια εκπλήρωση στην ζωή, χωρίς να χρειάζεται να εφεύρουμε Mac, iPod ή iPhone.

4. «Η πιο θαρραλέα πράξη είναι να συνεχίζεις να σκέφτεσαι από μόνος σου. Φωναχτά.» – Coco Chanel

Quote Coco ChanelΛίγοι άνθρωποι λένε αυτό που εννοούν, εκτός από εκείνους τους «χωρίς φίλτρο» φίλους ή αντιπάλους που έχουμε στην ζωή μας ή που έχουμε απομακρύνει. Αλλά πόσο απελευθερωτικό θα ήταν αν όλοι οι άνθρωποι είχαν την δύναμη να εκφράσουν την γνώμη και τα πιστεύω τους χωρίς τον φόβο της τιμωρίας; Όταν το να λες το λάθος πράγμα στο σχολείο, στη δουλειά ή ακόμα και στο παντοπωλείο, μπορεί να σηματοδοτεί ένα δράμα, οι περισσότεροι από μας, θα προτιμήσουμε να σιωπήσουμε για να αποφύγουμε αυτές τις αποθαρρυντικές καταστάσεις.

Αλλά το να λες αυτό που εννοείς δεν συνιστά βρισιά. Απλώς σημαίνει ότι εξασκείς το δικαίωμά σου στην ελευθερία του λόγου και το βάζεις προτεραιότητά σου. Κανένα άτομο δεν θα έπρεπε να φοβάται να διαφωνήσει με κάποιον. Δοκιμάζοντας και προκαλώντας ο ένας την γνώμη και τα πιστεύω του άλλου είναι αυτό που μας ωθεί να ερευνήσουμε νέες προοπτικές, να μάθουμε τον εαυτό μας και να προοδεύσουμε.

3. «Πρόσφερε απλόχερα αγάπη όπου κι αν πας. Μην αφήσεις κανέναν που θα έρθει σε σένα να φύγει χωρίς να είναι πιο χαρούμενος» – Μητέρα Τερέζα

Quote Mother TeresaΔεν ζουν πολλοί άνθρωποι πραγματικά για τους άλλους, αλλά η Μητέρα Τερέζα αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή της στους γύρω της. Βρήκε παρηγοριά στο να περιβάλεται από τους πιο φτωχούς και τους πιο νοσούντες πάνω στην Γη και στο να σκορπά χαρά ανάμεσά τους. Δυστυχώς, ο θάνατός της επισκιάστηκε από την άνοδο της πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλά το κληροδότημά της επισκιάζει πολλούς που προηγήθηκαν.

Τις μέρες που δεν θέλεις να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι και να αντιμετωπίσεις τον κόσμο, χρησιμοποίησε αυτήν την αρνητική ενέργεια για να τροφοδοτήσεις την δημιουργικότητά σου και να ξεφύγεις από την ρουτίνα σου. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Γιατί να μεταχειρίζεσαι ενέργεια για να μειώσεις ανθρώπους όταν έχεις την δύναμη να βελτιώσεις την ζωή τους με τα λόγια και τις πράξεις σου; Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να καταναλώνεις μια στιγμή χωρίς να κάνεις κάτι που δεν φέρνει χαρά σε σένα ή στους γύρω σου.

2. «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία» – Abraham Lincoln

Quote lincolnΣτο σχολείο, στην δουλειά ή στο σπίτι, από όλους μας έχει ζητηθεί να ηγηθούμε κάποια στιγμή. Ίσως να ήσουν αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου, να ηγήθηκες ενός εταιρικού σχεδίου ή απλώς να ήσουν στο πρώτο αυτοκίνητο μιας σειράς στο κόκκινο φανάρι ενός μονόδρομου. Αυτή η αίσθηση εξουσίας δοκίμασε τον πραγματικό χαρακτήρα σου και αντικατόπτρισε ποιά θα ήταν η ικανότητά σου στην ηγεσία αν κατείχες όλα τα φύλλα ή αν είχες το πάνω χέρι.

Αν σου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ηγηθείς, ακολούθησε την συμβουλή του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και σκέψου με ποιό τρόπο η δύναμή σου επηρεάζει όσους βρίσκονται γύρω σου. Αντί να επικεντρώνεσαι σε ό,τι θέλεις να γίνει, αφιέρωσε χρόνο στο πώς θα εμπνεύσεις και θα κινητοποιήσεις εκείνους που δουλεύουν μαζί σου. Μόνο τότε οι άλλοι θα σε αντιληφθούν ως αξιόπιστο και αξιοσέβαστο ηγέτη.

1. «Το μόνο πρόσωπο το οποίο προορίζεσαι να γίνεις είναι το πρόσωπο που θα αποφασίσεις να είσαι» – Ralph Waldo Emerson

Quote emersonΚαθημερινά, σφυρηλατείς σιγά-σιγά το μονοπάτι του πεπρωμένου σου. Αν ξοδεύεις την κάθε μέρα κουλουριασμένος στον καναπέ, δεν μπορεί να περιμένεις να γίνεις τίποτα περισσότερο από μέτριος.

Δυστυχώς, ο φόβος της απόρριψης, της γελοιοποίησης ή ακόμα και η κριτική, παρεμποδίζει πολλούς από μας αλλά χρειάζεται να επιτύχεις την σωστή ισορροπία ώστε να επιτύχεις το μεγαλειώδες. Σταμάτα να προβληματίζεσαι τόσο σχετικά με τους φόβους σου ή να περιμένεις από το σύμπαν να σε αλλάξει και ξεκίνα να πράττεις σαν το άτομο που θέλεις να γίνεις. Αν έχεις ποτέ νοιώσει ότι έχεις κολλήσει σ’έναν τρόπο ζωής ή σε μια θέση, θυμίσου ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο πρόσωπο που είσαι κάθε μέρα και την δύναμη να σταματήσεις και να αλλάξεις κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή.

Δεν θα καταλήξουν όλοι να ηγούνται της χώρας, να επιτυγχάνουν ρεκόρ Γκίνες ή να πρωταγωνιστούν σε ταινία που θα πάρει Όσκαρ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζήσεις μια ουσιαστική ζωή. Όσο κάνεις αυτό που αγαπάς, σκορπάς χαρά όπου πηγαίνεις και αναλαμβάνεις τον έλεγχο των φόβων σου και του πεπρωμένου σου, θα αρχίσεις να αξιοποιείς στο έπακρο την κάθε στιγμή και να ανακαλύπτεις τι σημαίνει αληθινή ευτυχία.

ΠΗΓΗPick The Brain
Απόδοση: Elisabeth P

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Δες το κι έτσι..! and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αποφθέγματα που θα σε κάνουν να βγεις εκεί έξω και να ζήσεις – γαμώτο.

  1. fantra13 says:

    Υπέροχο άρθρο! Ιδανικό για να ξεκινήσει κανείς όμορφα τη μέρα του! 🙂

Comments are closed.