Στις μετα-#CharlieHebdo ημέρες

charlie hebdoΣτην χώρα όπου το “δήθεν” επικράτησε ως στάση ζωής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να έχει γίνει πλέον εθνικό γνώρισμα, “ειδήμονες” θεωρούνται οι π@π@ρες και τα πουλέν διαφόρων σταθμών και υποσταθμών. Χρειάζεται γερό στομάχι ή χοντρό πετσί για να μην ξεράσεις τα σωθικά σου μπροστά στην τηλεόραση και με κίνδυνο να λερώσεις τον καναπέ.
Κίνδυνο δεν διατρέχουν εκείνοι που περιμένουν την ανάκαμψη για να αγοράσουν μεγαλύτερη τιβί και ακόμα πιο κακόγουστο καναπέ μόλις ξεβρωμίσει η ανάσα τους.

Π@π@ρες και πουλέν έλεγα λοιπόν, ανέλαβαν, με την υποστήριξη εντεταλμένων και με την εικονική συμμετοχή (επειδή τους διακόπτουν διαρκώς) ελαφρώς μόνον πιο νηφάλιων ατόμων, να αναλύσουν ένα μείζον και παγκόσμιο ζήτημα. Κι αυτό μόνον επειδή υποψιάζονται ότι πλέον δεν πιάνει το ξόρκι “μακριά από τον κ%λο μας κι όπου θέλει ας μπει”.
Ατυχέστατος και ο τίτλος της Monde περί ενδεκάτης Σεπτεμβρίου, αφού η μετά-την-11-Σεπτεμβρίου αμερικανική προπαγάνδα είναι αυτή που γιγάντωσε το φαινόμενο που ονόμασαν τρομοκρατία, ενώ -με κάθε σεβασμό στην πενθούσα χώρα- η Γαλλία λειτουργεί ως κολαούζος και παρατρεχάμενος των ΗΠΑ, εντός και εκτός ΝΑΤΟ.
Επί τη ευκαιρία, οι δολοφόνοι γεννήθηκαν από τους κόλπους των μισθοφόρων που έστειλαν σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή για να εξυπηρετήσουν τις ανατροπές καθεστώτων, για να καταστρέψουν χώρες και να αναλάβουν οι δυτικοί την διάσωσή τους ή για να υπονομεύσουν κινήματα και αγώνες.
Όταν αναχωρούσαν μπουλούκια για να πολεμήσουν τον δυτικό πόλεμο σαν “σύμμαχοι”, ήταν αόρατοι ή καλοκάγαθοι;

Ταύτα και…μη χειρότερα (για να πούμε κι εδώ ένα ξόρκι).

Διαβάστε επίσης:
Paris Shooters Just Returned from NATO’s Proxy War in Syria
http://journal-neo.org/2015/01/08/paris-shooters-just-returned-from-nato-s-proxy-war-in-syria/

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Κόσμος and tagged , . Bookmark the permalink.