Έμπολα ή ο ιός της προπαγάνδας;

Ebola virusΈμπολα ή Εμπόλα, η θανατηφόρα ασθένεια φαίνεται να προσφέρει πολλά πεδία εκμετάλλευσης.
Αφενός αποσπά την προσοχή από παγκόσμια προβλήματα που ίσως -λέμε ίσως- να έβαζαν σε διαδικασία σκέψης ακόμα και «ασυνήθεις ύποπτους», ως κατάσταση απευθύνεται στο συναίσθημα, το οποίο από «συμπάθεια» προς τους δύστυχους της Αφρικής επιτράπηκε να γίνει σταδιακά φόβος για τις ζωούλες των «πολιτισμένων» και, φυσικά και ασφαλώς, γίνεται βούτυρο στο ψωμί των συνομωσιολόγων.
Επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι επίσης ένα όμορφο πεδίο που με την υπερβολή του αυτοακυρώνεται κι επειδή το «κάνουν πειράματα στους φτωχούς πληθυσμούς» καταρρίφθηκε (υποτίθεται) από την στιγμή που νόσησαν και κάποιοι που δεν «έπρεπε», η συνομωσιολογία μπορούσε πλέον να φανεί χρήσιμη στο σύστημα.
Το διαβόητο για την παροχή πληροφοριών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες όσο και σε μυστικές υπηρεσίες Stratfor Global Intelligence, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, προσέφερε, άθελά του ασφαλώς και εξαιτίας των διαρροών, σελίδες αμέτρητες στα Wikileaks. Με τα άρθρα και τις αναλύσεις του, λειτουργεί και σαν μμε προφανώς, πάντα με τον ρόλο του βαθύτατα συστημικού φορέα.
Σημερινό άρθρο του, γραμμένο από τον Scott Stewart, έχει τον τίτλο «Αξιολογώντας τον Έμπολα ως βιολογικό όπλο» (προκλητικό και ύπουλο κατά την άποψή μου, διαβάστε το).
Το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι είναι υπερβολική η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα, δεδομένου ότι «μόνο ένα άτομο έχει πεθάνει από τα τρία που διαγνώσθηκαν στις ΗΠΑ». Παρά το παράλογον τού πράγματος (αφού δεν απειλούνται οι ΗΠΑ γιατί να ασχολούμαστε;), εφευρίσκει όμως και εξετάζει την πιθανότητα να μετατραπεί ο ιός σε όπλο αφανισμού πληθυσμών από τους “κακούς”, δηλαδή αυτήν την περίοδο τους δολοφόνους του ISIS. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, των όπλων που χρησιμοποιούν οι “καλοί”, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι συν αυτοίς.
«Ο Έμπολα και η τρομοκρατία δεν είναι κάτι καινούργιο» αποφαίνεται ο αρθρογράφος-αναλυτής, δίνοντας ως παράδειγμα μια ομάδα ιαπώνων που υποτίθεται ότι επιχείρησαν να πάρουν δείγματα του ιού για να τα μετατρέψουν σε βιολογικό όπλο. Εγχείρημα δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο σύμφωνα με το άρθρο, όπως εξάλλου με άλλον ιό στο παρελθόν (αυτοφυή και προερχόμενο από τους πιθήκους όπως άλλωστε όλοι μας), τον HIV.

ebola-monkeyΤο παγκόσμιο σκάνδαλο της πλημμελούς (για να το θέσουμε επιεικώς) αντιμετώπισης του Έμπολα, απασχολεί τα διεθνή μμε που δεν διαδραματίζουν προπαγανδιστικό ρόλο όπως το Stratfor.
Οι νοσοκόμοι στην Λιβερία δεν έχουν γάντια παρά τις καραβιές εκατομμυρίων με νοσηλευτικό υλικό αξίας εκατομμυρίων που, διαβάζουμε τουλάχιστον, ότι στέλνουν κάποιες χώρες. Νοσηλευτές κινδυνεύουν επειδή όπως αποδείχθηκε, η χειρουργική μάσκα δεν είναι αρκετή για την προστασία τους, αλλά χρειάζονται αναπνευστήρα.
Η…χρήση λοιπόν τού ιού για «δόλιους» σκοπούς μπορεί να αποκλεισθεί.
Σκοτώνει ούτως ή άλλως κατά χιλιάδες τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στην δυτική Αφρική. Οι «καλοί», φέρνουν εις πέρας την αποστολή των μαζικών θανάτων και κανένας φόβος τρομοκρατίας δεν υπάρχει -ακόμα.
Όπως δεν θα είχε λόγο να υπάρχει φόβος τρομοκρατίας αφού την «καταπολέμησή» της έχουν αναλάβει εδώ και δεκαετίες οι δυτικοί, είτε εξοπλίζοντας τρομοκράτες (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό κατά περίπτωση και μέχρι να χαρακτηριστούμε όλοι έτσι), είτε λόγω «μικρών ατυχημάτων», όπως οι πρόσφατες ρίψεις όπλων στο ISIS. (Η υπόθεση εμφανίστηκε ως ένα ακόμα ατύχημα, που χρησιμεύει όπως πλήθος άλλων, στην έμμεση συγκάλυψη/εφησυχασμό/στάχτη στα μάτια αυτού που πραγματικά συμβαίνει.)

Έτσι: Ο Έμπολα φύτρωσε, η Αλ Κάιντα κάπου βρήκε πεταμένα κάτι όπλα και απειλεί τους πάντες, το ISIS ξύπνησε το πρωί στραβωμένο και με τον εξοπλισμό που είχε κάπου στο πατάρι είπε να φτιάξει κράτος και να σφάξει κόσμο.

Θερμή παράκληση· ας μην επιτρέπουμε να μας θεωρούν πιθήκους, μαϊμούδες κλπ και, ακόμα καλύτερα, να μην γίνουμε. Θεωρούνται φορείς μύριων ασθενειών, από τις οποίες η βλακεία προσβάλλει ιδιαιτέρως τον άνθρωπο. 

Σχετικά άρθρα:
Why Ebola wasn’t stopped by huge investment in African healthcare
Will Obama’s Ebola SWAT Team Really Make Us Safer?
Ebola? How Do You Know, WHO and CDC?
ALBA Countries Meet in Havana to Coordinate Preventative Plan Against Ebola
US and UK want Australia to help more in Ebola fight, Abbott admits
Some fear Ebola outbreak could make Nation turn to science
U.S. Humanitarian aid going to…ISIS?
Εμπόλα: Η επιδημία των φτωχών

 

 

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Επικαιρότητα, Κόσμος and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.