Βόμβες Γ πάνω από την Ευρώπη

fuck-the-EUΌπως αποδεικνύεται υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις “Γάμησε την ΕΕ”.
Εκατομμύρια έλληνες το λένε κάθε μέρα.

Στρέφονται -γενικά- προς την κατεύθυνση της Άγκελας Μέρκελ, παραγγέλνουν ούζο και στην γλώσσα του Πλάτωνα και του Ευριπίδη λένε: “Ε! Γάμησε την ΕΕ!”
Οι άνθρωποι στην Ισλανδία και την Ιρλανδία λένε, “Γάμησε την ΕΕ”, δικάζοντας τους τραπεζίτες και, στην περίπτωση της Ισλανδίας, φυλακίζοντάς τους.
Και κάθε μέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο παγκόσμιος οικοδεσπότης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, λέει, “Γάμησε την ΕΕ” με τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα όπλα και θα ήθελε να το έλεγαν επίσης και οι ουκρανοί, αλλά εκείνοι το αρνήθηκαν έντονα, προτιμώντας αντ’ αυτού να λένε, “Γάμησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την κυβέρνησή μας”.

Κανένας απ’ όλους αυτούς πάντως, δεν προκάλεσε περισσότερο θόρυβο με το γεγονός, απ’ όσο προκάλεσε η Βικτώρια Νούλαντ, βοηθός του αμερικανού υπουργού εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, λέγοντας  “Γάμησε την ΕΕ” στο τηλέφωνό της το οποίο ήταν παγιδευμένο και η συνομιλία της διέρρευσε σε όλον τον κόσμο.

Στο ηχητικό, φωνές που μοιάζουν με της Νούλαντ και του Πίατ (Τζέφρι -ο αμερικανός πρέσβης στην Ουκρανία), συζητούν τις διεθνείς προσπάθειες να επιλυθεί η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.
Σε κάποιο σημείο, η φωνή Νούλαντ, προτείνει χαριτωμένα να αγνοήσουν τις θέσεις της ΕΕ. “Γάμησε την ΕΕ”, λέει η γυναικεία φωνή.
Η Νούλαντ απολογήθηκε για την μη-διπλωματική στάση της στο τηλέφωνο το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι παγιδευμένο σε έναν κόσμο όπου οι ιδιωτικές συνομιλίες δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται.
Πρόκειται όμως για ένα μικρό άνοιγμα στην απόλυτη ματαιότητα της διπλωματικής γλώσσας σε διπλωματικές καταστάσεις. Η διπλωματική γλώσσα υπάρχει ώστε οι διπλωμάτες να έχουν 100 τρόπους για να πουν ό,τι εκατομμύρια άνθρωποι λένε ούτως ή άλλως.
Η Βικτώρια Νούλαντ μιλάει για λογαριασμό περισσότερων ανθρώπων απ’ όσους πιστεύει.

Charles Pierce, Esquire
08 February 14

Απόδοση: womaneveryday
ΠΗΓΗ: Reader Supported News
Για το ίδιο θέμα CBS News

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Επικαιρότητα, Κόσμος and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.