Δικαιοσύνη κατακαημένη

Χθες, ημέρα των συλλήψεων των μέχρι πριν μερικές ώρες “αξιοσέβαστων” και “σοβαρών” μελών και βουλευτών της χ.α., βρέθηκα έξω από το κτήριο της αστυνομίας. ΟΧΙ απέναντι!
Όσα συνέβησαν στην διάρκεια της μέρας αλλά και τις προηγούμενες, παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν από έγκριτα ΜΜΕ και πρόθεσή μου δεν είναι να προσθέσω κάτι.
Εξάλλου το έχω αποφύγει μεθοδικά γιατί η λύπη, η απογοήτευση, η “πατριωτική” αιδώς και ένα πλήθος πεποιθήσεων και σκέψεων, μου προκαλούν ένα είδος “δυσλεξίας”. Τελεία.

Χθες λοιπόν που η δικαιοσύνη θριάμβευε, οι δεκαοκτώ βρίσκονταν μέσα και κάποιοι πώς-να-τους-πεις θλιβεροί σε πολλά επίπεδα διακόσιοι απέναντι από το κτήριο της αστυνομίας.
Η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας ήταν πυκνή (ώρα 15:00) και γινόταν κανονικά.
Σταματούν τα αυτοκίνητα από το φανάρι. Στο ρεύμα προς Πατησίων και κοντά στο κράσπεδο που βρίσκεται στην μέση του δρόμου, ένα από αυτά βρίσκεται σε σημείο που δεν υπάρχουν θάμνοι και όπου στέκονται άτομα από “τους απέναντι”.
Κι ενώ τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα και στην συνέχεια αρχίζουν να κινούνται , η γυναίκα-οδηγός, βγαίνει από το αυτοκίνητο και μιλάει δυνατά, σαν να αντιδρά σε κάτι.
Απευθύνεται σε εκείνους που βρίσκονται πάνω στο κράσπεδο και μετά αφήνει ανοιχτή την πόρτα του αυτοκινήτου, διασχίζει τον γεμάτο κινούμενα αυτοκίνητα δρόμο και πλησιάζει στους αστυνομικούς (απ’ αυτούς με τα γαλάζια πουκάμισα) που ήταν παραταγμένοι στον χώρο στάσης μπροστά από την κύρια είσοδο του κτηρίου.
«Χρειάζομαι την προστασία της αστυνομίας. Αυτοί οι άνθρωποι χτύπησαν το αυτοκίνητό μου και όταν βγήκα απ’ αυτό, με έβρισαν και με έφτυσαν.»
Ο αστυνομικός συμπεριφέρεται ως αστυνομικός, δηλαδή την κοιτάζει σαν να του μιλάει με ήχους που κατέγραψε το Mars Curiosity. Η γυναίκα επιμένει.
«Είμαι έξω από την αστυνομία. Για μια φορά πρέπει να επέμβετε τώρα που είσαστε κοντά. Ζητάω να επέμβει η αστυνομία. Χτύπησαν το αυτοκίνητό μου.»
Ένας απ’ αυτούς με τα χακί (δεν ξέρω πώς τους λένε), πηγαίνει κοντά στο αυτοκίνητο.
Στο κράσπεδο βρίσκεται και “αξιωματούχος” εκείνων που κατηγορούσε η κυρία.
Την καθησύχασαν; Την καθοδήγησαν οι ένστολοι;
Η κυρία μπαίνει στο αυτοκίνητο και το οδηγεί στην γωνία της Δημητσάνας, δίπλα στο κτήριο.
Μια νεαρή αστυνομικίνα που επιβλέπει στο φυλάκιο της πλαϊνής καγκελόπορτας, της δίνει οδηγίες να το πάρει από κει γιατί «θα της το χτυπήσουν», γιατί «απαγορεύεται να σταθμεύει στο σημείο οποιοσδήποτε», γιατί «πάντως πρέπει να το πάρει από κει».
Η γυναίκα διαμαρτύρεται με δυνατή φωνή σε έναν απ’ αυτούς με τα γαλάζια πως της έδωσαν οδηγίες να πάει εκεί το αυτοκίνητο, πως το μόνο που ζητάει είναι να επέμβει η αστυνομία σε κάτι που συνέβη παρουσία αστυνομικών, πως όταν απειλούσαν τον κόσμο δεν έκανε τίποτα η αστυνομία τόσον καιρό όμως τώρα ζήταγε την προστασία της αστυνομίας.
Μεταξύ «ηρεμήστε» και «πάρτε το αυτοκίνητο από εδώ», η κυρία μιλάει με χαμηλότερη φωνή, σαν να συζητούν κι εκείνος να ακούει, με έναν με γαλάζια.
Σε επόμενη χρονική στιγμή, δηλαδή μετά από ένα διάστημα που σταμάτησα να παρακολουθώ την συζήτηση και την εξέλιξη, η κυρία βρισκόταν στον χώρο μέσα από την περίφραξη του κτηρίου όπου υπάρχουν κάτι παρτέρια με φυτά και ρωτούσε δυνατά:
«Είστε δημοσιογράφος; Μήπως είστε δημοσιογράφος;»
Σε ένα κτήριο με εκατοντάδες -υποθέτω και υπολογίζω- αστυνομικούς και δεκάδες -εκείνη την ώρα- δημοσιογράφους, μια γυναίκα αναζητά σαν τον Διογένη, αστυνομικό και δημοσιογράφο μεταξύ τους.
Το κείμενο αυτό, ακόμα κι αν δεν το δει η κυρία και παρότι πιθανότατα δεν προσφέρει το παραμικρό στην ικανοποίηση των αιτημάτων της, το γράφω έτσι για να πιστέψω οτι παράγω έναν κόκκο δικαιοσύνης σ’ αυτόν τον τόπο που την “υπεράσπισή του”έχουν πάρει εργολαβία  εκείνοι ακριβώς που τον ξεφτιλίζουν και τον καταστρέφουν -τώρα και πάντα. (Να γιατί αποφεύγω να γράφω για μερικά θέματα!)

Φωτό με μερικές σκηνές από το γεγονός, συμπληρώνουν όσα δεν παρατήρησα ή δεν θυμάμαι. (Με σειρά λήψης.)SAM_0811

 

SAM_0813 SAM_0814 SAM_0815 SAM_0816

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Υ.Γ. Δεν “τοποθετώ” κάπου συγκεκριμένα τους φασίστες.
Ήταν απέναντι, ήταν μέσα, είναι παντού.
Παντού όμως είμαστε και οι αντιφασίστες.
Μόνο πλανημένοι δεν έχουν δικαίωμα να υπάρχουν σε πουθενά.

 

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Επικαιρότητα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.