Σιγά που σωθήκαμε!

   mayan-calendarΑν και δεν πίστεψα οτι η καταστροφή θα ερχόταν ή θα έλθει σε μια μέρα ή σε μια νύχτα, μπορώ πάντως να πω οτι την γλυτώσαμε για την ώρα.
Δεν ανήκω σε εκείνους που νοιώθουν ανακουφισμένοι. Αντίθετα, είμαι πεπεισμένη οτι ο πλανήτης υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων των ανθρώπων.
Στην Ελλάδα είναι δυσδιάκριτες οι συνέπειες, είναι όμως πολύ εύκολη πλέον η πληροφόρηση για παγκόσμια θέματα που αποτελούν αποδείξεις της αποσύνθεσης του πλανήτη.
Δεν είναι δυνατόν να σκεφτώ με τους όρους εκείνων που τον εξαντλούν, τον επιβαρύνουν και τον αποδομούν, ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα οτι η καταστροφή δεν επέρχεται επειδή οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους αλλά επειδή κάποια όντα έχουν εθιστεί στον πλούτο. Η άντληση, η εξόρυξη, οι εντατικές και μεταλλαγμένες καλλιέργειες, αποφέρουν ασύλληπτα κέρδη.
Για τα δικά μου μέτρα, είναι δυσνόητη η συσσώρευση υλικών αγαθών, όσο και άυλων-εξουσία, επιρροή, κυριαρχία. Ακόμα και εντός αυτού του “πολιτισμού”, μοιάζει ασύλληπτη ηθικά και πρακτικά η κατάκτηση ισχύος σε τέτοιο μέγεθος, έκταση, κλίμακα.
Μένω να αναρωτιέμαι αφελέστατα: Σε τι χρησιμεύει;
Με όρους ευφυίας, πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να κάνουν χρήση της κοινής μοίρας των γήινων για να πλουτίσουν αηδιαστικά και να αδυνατούν να καταλάβουν το προφανές, οτι δηλαδή ένας άγονος, κατεστραμμένος, μη βιώσιμος πλανήτης, αφιλόξενος σε βαθμό αφανισμού των κατοίκων του, θα πάψει να παρέχει κέρδη, πλούτο, πηγές και καταναλωτές προς εκμετάλλευση.
Το δικό μου μυαλό με την “ακατανόητη” εμμονή στην συνέχεια και την ευζωία, αναρωτιέται τι θα εκμεταλλεύονται οι εκμεταλλευτές όταν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα εκλείψουν.
Ως πηγές εννοώ όσα εξορύσσουν, αντλούν, διυλίζουν και στην συνέχεια καταναλώνουν πειθήνια οι “σκλάβοι”.
Επίσης ως πηγή αντιλαμβάνομαι την γη που έχει εξαντληθεί και δεν παρέχει πλέον θρεπτικά συστατικά οπότε, οι σκλάβοι πάντα, υποχρεώνονται κυριολεκτικά, να φυτεύουν μεταλλαγμένους σπόρους που τους εμπολουτίζουν με χημικά.
Οι αχανείς εκτάσεις καλλιεργειών που τους λένε οτι παρέχουν τροφή, καταντούν εκφυλισμένα εδάφη που παράγουν νοσηρές σοδειές που πάντα πωλούνται και ποτέ δεν διατίθενται παρά την πείνα που μαστίζει τους ανθρώπους και παρά τις δυσανάλογα μεγάλες αποδόσεις των καλλιεργειών.
Δεν το καταλαβαίνω όσο κι αν μπω στον τρόπο σκέψης εκείνων που χειραγωγούν τον πλανήτη και τους κατοίκους του. Εκεί πρέπει να βρίσκεται η διαφορά των ανθρώπων από τους “ανθρώπους”.
Αν η καταστροφή είναι μονόδρομος, θέλω-χαιρέκακα, το ομολογώ-να διαπιστώσω οτι οι υπαίτιοι θα έχουν νοιώσει ηττημένοι από τις πράξεις τους, έστω και λίγο πριν το τέλος. Προτιμώ όμως να πιστεύω οτι ανάμεσα στους υπερβολικά πολλούς-όπως λένε-γήινους, υπάρχουν αρκετοί που θέλουν και προσπαθούν να αποτρέψουν την άδικη καταστροφή.

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη and tagged , , , . Bookmark the permalink.