Αίμα

Απουσίασα πολλές μέρες, το παραδέχομαι.
Ήταν στις προθέσεις μου να επανέλθω με κείμενο που να εξηγεί σε όλους εσάς που τιμάτε τις αναρτήσεις μου οτι «με έχουν φάει οι δρόμοι» οπότε λόγω κούρασης δεν άνοιγα καν το pc-πόσω μάλλον να συγκεντρωθώ για να γράψω.
Παράλληλα σκόπευα να μεταφέρω κάποιες από τις εμπειρίες και τις σκέψεις που γεννήθηκαν αυτές τις ημέρες της υπεραπασχόλησης.
Το σχέδιο θα περιμένει μέχρι νεωτέρας, αφού σήμερα «ξεφυλλίζοντας» ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, διάβασα μια αναδημοσίευση αγαπημένων συναδέλφων.
(Δείτε την εδώ για να ξέρετε σε τι αναφέρομαι.)
Παρένθεση: Πόσο μα πόσο εύστοχο το σκίτσο στο μέσον περίπου του κειμένου!

English: Homo sapiens range map
English: Homo sapiens range map (Photo credit: Wikipedia)

Από τα περιεχόμενα του ωραίου άρθρου του κ. Κούρτοβικ, εκείνο που μου δημιούργησε την αίσθηση του ‘επείγοντος’ είναι η αναφορά στην βιολογική σχέση των σημερινών ελλήνων με τους προγόνους τους.
Το παράλογον του πράγματος, κανονικά με φέρνει στην θέση να μην θέλω να παραθέσω επιχειρήματα, θέλω όμως να  μοιραστώ τις αυθόρμητες σκέψεις μου με τους αναγνώστες του blog μου-εσάς!

Αφήνω στην άκρη την σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό γιατί είναι κεφάλαιο και πληγή που μπορεί να εξεταστεί ανεξάρτητα. Μιλάω για αίμα!
Μην τρελλαθούμε! (sic) Πόσες γενετικές, βιογενετικές, βιολογικές, στατιστικές, μαθηματικές, λογικές ή παράλογες πιθανότητες υπάρχουν να φέρει ένα πλήθος- ή έστω ένας -από τους νεοέλληνες, βιολογικά στοιχεία των αρχαίων ελλήνων;
Δεν υπάρχουν. Τελεία.
Μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, με τα ελληνικά ιστορικά δεδομένα που από το σχολείο μπορούμε να γνωρίζουμε-βυζάντιο, τουρκοκρατία, Μικρά Ασία, Πόντος-, υπάρχουν «πυροβολημένοι» που πιστεύουν οτι ρέει στις φλέβες τους αίμα τού προ-εις την νιοστήν-πάππου τους Αριστοτέλη, Πλάτωνα κά. και όχι ποικιλία ελληνοσλαβικού, ελληνοτουρκικού ή ελληνοαφρικανικού;
Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που να εξαρτούν την αντίληψη για την ποιότητά τους από το χαρμάνι ή το blend?
Εξ όσων γνωρίζω, οι προσμίξεις φυλών, φύλων, πολιτισμών, νοοτροπιών, εμπειριών και τρόπων ζωής, ακόμα και θρησκειών, είναι συστατικά προόδου και εξέλιξης.
Αν κάποιοι καίγονται για την προέλευση και την «καθαρότητα» του αίματός τους, γιατί δεν την ανάγουν στον αφρικανό παππού homo sapiens και ξεκινάνε τόσο αργά να μετράνε;
Για την ψυχοπάθεια των ανθυποανθρωποειδών φασιστικού τύπου έχω γράψει σε άλλο άρθρο.
Σήμερα με έκανε να απορώ και να εξίσταμαι- πραγματικά, δεν είναι σχήμα λόγου –η επιθυμία, φιλοδοξία, εμμονή, παθολογία εκείνων που τους απασχολεί η μη-ανιχνεύσιμη-από-μικροβιολογικη-βιοχημική-ανάλυση, σύσταση/καταγωγή του αίματός τους.

Για να τελειώνουμε, ας τους ειδοποιήσει κάποιος, οτι εάν ποτέ θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα απευθείας καταγωγής από προγόνους τρεις/τέσσερεις/πέντε χιλιάδες χρόνια πίσω, οπωσδήποτε και προφανέστατα, απόγονοι δεν ήταν αυτά τα όντα.
Λόγω μυαλού, όχι λόγω αίματος!

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..! and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.