10 βήματα για άμεση αυτοπεποίθηση

undefinedΗ αυτοπεποίθηση είναι η διαφορά ανάμεσα στο να νοιώθεις ασταμάτητος και στο να νοιώθεις παράλογα φοβισμένος. Η αντίληψη για τον εαυτό σου έχει τεράστιο αντίκτυπο στη αντίληψη των άλλων για σένα. Η αντίληψη είναι πραγματικότητα-όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχεις, τόσο πιθανότερο είναι οτι θα επιτύχεις.

Οικοδόμησε αυτοπεποίθηση

1. Ντύσου Καλά

Αν και τα ρούχα δεν κάνουν τον άνθρωπο, σίγουρα επιδρούν στον τρόπο που νοιώθει για τον εαυτό του. Κανένας δεν έχει περισσότερη συνείδηση της φυσικής εμφάνισής σου από όσο εσύ. Όταν δεν έχεις καλή εμφάνιση, αλλάζει ο τρόπος που ‘φέρεις’ τον εαυτό σου και που αλληλεπιδράς με τους άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου, φροντίζοντας το παρουσιαστικό σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σημαντικές βελτιώσεις μπορούν να γίνουν με συχνό πλύσιμο και ξύρισμα, με καθαρά ρούχα και με επίγνωση των πιο πρόσφατων στυλ.
Αυτό δεν σημαίνει οτι χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά σε ρούχα. Ένας σημαντικός κανόνας είναι “ξόδεψε τα διπλάσια, αγόρασε τα μισά”. Αντί να αγοράσεις ένα σωρό φθηνά ρούχα, αγόρασε μισή ποσότητα ειδών υψηλής ποιότητας. Σε βάθος χρόνου, μειώνεται η δαπάνη επειδή τα ακριβά ρούχα φθείρονται δυσκολότερα και μένουν στην μόδα περισσότερο χρόνο από τα φθηνά ρούχα. Αγοράζοντας λιγότερα, βοηθά επίσης στην μείωση της ακαταστασίας της ντουλάπας σου.

2.Περπάτα πιο γρήγορα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βρεις πώς νοιώθει ένα άτομο για τον εαυτό του, είναι να εξετάσεις το περπάτημά του. Είναι αργό; Κουρασμένο; Οδυνηρό; Ή είναι ενεργητικό και αποφασιστικό; Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση περπατούν γρήγορα. Έχουν να πάνε κάπου, να συναντήσουν ανθρώπους και να κάνουν σημαντικές δουλειές. Ακόμα κι αν δεν βιάζεσαι, μπορείς να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, προσθέτοντας ζωντάνια στον βηματισμό σου. Περπατώντας κατά 25% γρηγορότερα, θα σε κάνει να δείχνεις και να νοιώθεις σημαντικός.

3. Καλή στάση σώματος

Ομοίως, ο τρόπος που ένα άτομο ‘φέρει’ τον εαυτό του, λέει μια ιστορία. Οι άνθρωποι με γερμένους ώμους και οκνηρές κινήσεις, δείχνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν είναι ενθουσιώδεις με ότι κάνουν και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους σημαντικούς. Εξασκώντας την καλή στάση σώματος, αυτομάτως θα νοιώσεις πιο σίγουρος. Στάσου ίσια, κράτησε το κεφάλι ψηλά και κράτησε οπτική επαφή. Θα κάνεις θετική εντύπωση στους άλλους και στη στιγμή θα νοιώσεις περισσότερο έτοιμος και ενδυναμωμένος.

4. Προσωπική Διαφήμιση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δομήσεις αυτοπεποίθηση, είναι να ακούσεις μια εμψυχωτική ομιλία. Δυστυχώς, οι ευκαιρίες να ακούσεις έναν σπουδαίο ομιλητή είναι ελάχιστες και σπάνιες. Μπορείς να καλύψεις αυτήν την ανάγκη, δημιουργώντας μια προσωπική διαφήμιση. Γράψε μια ομιλία 30-60 δευτερολέπτων που υπογραμμίζει τις δυνατότητές σου και τους στόχους σου. Κατόπιν, απάγγειλέ την μπροστά στον καθρέφτη δυνατά (ή από μέσα σου αν προτιμάς), όποτε χρειάζεσαι μια ‘ένεση’ εμπιστοσύνης.

5. Ευγνωμοσύνη

Όταν επικεντρώνεσαι πάρα πολύ σε αυτό που θέλεις, το μυαλό δημιουργεί αιτίες για τις οποίες δεν μπορείς να το έχεις. Αυτό σε οδηγεί να στέκεσαι στις αδυναμίες σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις, είναι να επικεντρώνεσαι συνειδητά στην ευγνωμοσύνη. Κράτησε χρόνο κάθε μέρα, για να καταγράφεις πνευματικά οτιδήποτε έχεις που είσαι ευγνώμων. Ανακάλεσε επιτυχίες του παρελθόντος, μοναδικές ικανότητες, αγαπημένες σχέσεις και θετικές συγκυρίες. Θα εκπλαγείς, πόσα πολλά έχεις υπέρ σου και θα αποκτήσεις κίνητρο να κάνεις το επόμενο βήμα προς την επιτυχία. 

6. Επαίνεσε άλλους ανθρώπους

Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας, συχνά προβάλλουμε αυτό το συναίσθημα στους άλλους, με την μορφή προσβολών και σχολίων. Για να σπάσεις τον αρνητικό κύκλο, απόκτησε την συνήθεια να επαινείς άλλους ανθρώπους. Αρνήσου να συμμετάσχεις σε πισώπλατα κουτσομπολιά και κάνε προσπάθεια να εγκωμιάζεις αυτούς που βρίσκονται γύρω σου. Στην πορεία, θα γίνεις αρεστός και θα χτίσεις αυτοπεποίθηση. Αναζητώντας το καλύτερο στους άλλους, έμμεσα αναδεικνύεις το καλύτερο στον εαυτό σου.

7. Κάθησε στην πρώτη σειρά

Σε σχολεία, γραφεία και δημόσιες συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο, οι άνθρωποι διαρκώς προσπαθούν να καθήσουν στο πίσω μέρος της αίθουσας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το πίσω μέρος, επειδή φοβούνται να τους προσέξουν. Αυτό αντανακλά έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αποφασίζοντας να καθήσεις στην πρώτη σειρά, μπορείς να ξεπεράσεις τον παράλογο φόβο και να χτίσεις αυτοπεποίθηση. Επίσης θα είσαι πιο ορατός στα σημαντικά πρόσωπα που μιλούν στο μπροστινό μέρος της αίθουσας.

8. Μίλησε

Στην διάρκεια ομαδικών συζητήσεων, πολλοί άνθρωποι δεν μιλούν επειδή φοβούνται οτι θα τους κρίνουν επειδή είπαν κάτι χαζό. Αυτός ο φόβος δεν είναι δικαιολογημένος. Γενικά, οι άνθρωποι είναι περισσότερο δεκτικοί από όσο φανταζόμαστε. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν να διαχειριστούν ακριβώς τους ίδιους φόβους. Κάνοντας μια προσπάθεια να μιλήσεις τουλάχιστον μια φορά σε κάθε δημόσια συζήτηση, θα γίνεις καλύτερος ομιλητής, περισσότερο βέβαιος για τις σκέψεις σου και θα αναγνωριστείς ως ηγέτης από τους γύρω σου.

9. Γυμνάσου

Στην ίδια κατεύθυνση με την εμφάνιση, η φυσική κατάσταση έχει τεράστια επίδραση στην αυτοπεποίθηση. Εάν είσαι εκτός φόρμας θα νοιώθεις ανασφαλής, μη ελκυστικός και λιγότερο δραστήριος. Με την εκγύμναση βελτιώνεις την φυσική παρουσία, τονώνεις τον οργανισμό σου και επιτυγχάνεις κάτι θετικό. Η πειθαρχία της εκγύμνασης, δεν σε κάνει μόν να νοιώθεις καλύτερα, δημιουργεί δυναμικότητα για να μπορείς να αξιοποιήσεις την υπόλοιπη μέρα σου. 

10. Επικεντρώσου στην συνεισφορά

Πολύ συχνά παγιδευόμαστε στις δικές μας επιθυμίες. Επικεντρωνόμαστε πάρα πολύ στον εαυτό μας και όχι αρκετά στις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. Αν σταματήσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και συγκεντρωθείς στην συνεισφορά σου στον υπόλοιπο κόσμο, δεν ανησυχείς τόσο πολύ για τις ατέλειές σου. Αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθηση και σου επιτρέπει να συνεισφέρεις με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά σου. Όσο περισσότερο συνεισφέρεις στον κόσμο, τόσ περισσότερο ανταμείβεσαι με προσωπική επιτυχία και αναγνώριση.

ΠΗΓΗ: Pick The Brain
Απόδοση: womaneveryday

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Διάβασα Είδα and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.