Καθημερινές συνήθειες για περισσότερη ευτυχία

Η ευτυχία είναι το μόνο πραγματικό μέτρο της προσωπικής επιτυχίας. Η ευτυχία που προκαλούμε στους άλλους, είναι η ανώτατη έκφραση επιτυχίας αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους αν δεν είμαστε οι ίδιοι.
Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθούν εννέα μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας που, εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, θα αυξήσουν άμεσα την ευτυχία στην ζωή σας:

1. Αρχίστε την κάθε μέρα με προσδοκία

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε μεγάλη αλήθεια σχετικά με την ζωή, είναι οτι ανταποκρίνεται  (ή υπολείπεται) των προσδοκιών μας. Άρα, όταν σηκωνόσαστε από το κρεβάτι σας, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι: “κάτι υπέροχο θα συμβεί σήμερα”. Πραγματικά, έχετε δίκιο!

2. Βρείτε χρόνο για σχεδιασμό και ιεράρχηση

Η συνηθέστερη πηγή άγχους είναι η αντίληψη οτι έχετε παρά πολλή δουλειά να κάνετε. Αντί να βασανίζεστε γι’ αυτό, επιλέξτε ένα πράγμα το οποίο αν το πετύχετε σήμερα, θα σας φέρει πιο κοντά στον ανώτερο στόχο και σκοπό στην ζωή. Κατόπιν, κάνετέ το πρώτο.

3. Δώστε ένα δώρο σε όποιον συναντάτε

Δεν εννοούμε επίσημο, τυλιγμένο δώρο. Μπορεί να είναι το χαμόγελό σας, μια ευχαριστία ή ενθάρρυνση, μια χειρονομία ευγένειας, ακόμα και ένα φιλικό νεύμα. Και ποτέ μην προσπερνάτε ζητιάνους χωρίς να τους αφήσετε κάτι. Η γαλήνη του μυαλού αξίζει τα λίγα κέρματα.

4. Αποφύγετε κομματικές συζητήσεις

Οι επιχειρηματολογίες σχετικά με την πολιτική και την θρησκεία, δεν έχουν ποτέ μια “σωστή” απάντηση αλλά σίγουρα εξαγριώνουν τους ανθρώπους για πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν. Όταν ανακύπτουν τέτοια θέματα, εγκαταλείψτε λέγοντας κάτι σαν: “Σκέψεις για τέτοια θέματα μου φέρνουν πονοκέφαλο.” 

5. Να υποθέτετε οτι οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις

Αφού δεν μπορείτε να διαβάσετε το μυαλό, δεν ξέρετε το “γιατί” πίσω από ό,τι κάνουν οι άνθρωποι. Καταλογίζοντας δόλια κίνητρα στις παράξενες συμπεριφορές των άλλων, προσθέτει μιζέρια στην ζωή, ενώ θεωρώντας οτι έχουν καλές προθέσεις, σας κάνει δεκτικούς στην συμφιλίωση.

Happiness
Happiness (Photo credit: Tasha Chawner)

6. Να τρώτε ποιοτική τροφή αργά

Μερικές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε να καταναλώσουμε κάτι στα γρήγορα για να μας στηρίξει και να μας κρατήσει δραστήριους. Ακόμα κι έτσι, τουλάχιστον μια φορά την μέρα, προσπαθήστε να τρώτε κάτι πραγματικά νόστιμο, όπως ένα κομμάτι εκλεκτό τυρί ή σοκολάτα. Επικεντρωθείτε σε αυτό, γευτείτε το, απολαύστε το.

7. Αγνοήστε τα αποτελέσματα

Ο μεγάλος εχθρός της ευτυχίας είναι η ανησυχία που προέρχεται από την έμφαση σε γεγονότα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αφού έχετε αναλάβει δράση, συνήθως δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε. Επικεντρωθείτε στην τρέχουσα δουλειά αντί για περίεργες φαντασιώσεις για το τι ‘θα μπορούσε’ να συμβεί.

8. Σβήστε την τηλεόραση στο ‘παρασκήνιο’

Σε πολλά νοικοκυριά, αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση ως “θόρυβο του περιβάλλοντος, ενώ κάνουν άλλα πράγματα. Το συνολικό νόημα των τηλεοπτικών μεταδόσεων είναι να σας κάνουν ‘δυσαρεστημένους με την ζωή σας’ ώστε να καταναλώνετε περισσότερο. Γιατί να προγραμματίζετε ασυνείδητα τον εαυτό σας να γίνει ένας “τυφλός” καταναλωτής;

9. Τελειώστε την κάθε ημέρα με ευγνωμοσύνη

Λίγο πριν πάτε για ύπνο, γράψτε ένα τουλάχιστον υπέροχο πράγμα που συνέβη. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως το να κάνεις ένα παιδί να γελάσει ή κάτι τεράστιο όπως μια συμφωνία πολλών χρημάτων. Ό,τι κι αν είναι, να είστε ευγνώμονες γι’ αυτήν τη μέρα, γιατί δεν θα έρθει ποτέ ξανά.

Written by: Geoffrey James (Geoffrey James writes the Sales Source column on Inc.com, the world’s most visited sales-oriented blog. His newly published book is Business to Business Selling: Power Words and Strategies From the World’s Top Sales Experts. @Sales_Source)

ΠΗΓΗ: INC.

Απόδοση: womaneveryday

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Το χρώμα της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Καθημερινές συνήθειες για περισσότερη ευτυχία

  1. Μου αρέσει πολύ η φράση “η ευτυχία βρίσκεται στα απλά”, γιατί την θεωρώ τόσο σοφή. Και απέδειξες με αυτή σου την ανάρτηση πως η ευτυχία είναι όντως πολύ απλό να αποκτηθεί αρκεί να το θελήσουμε. Με απλές και μικρές “κινήσεις”.
    Υπέροχη ανάρτηση. Όμορφη ημέρα να έχεις 🙂

    • Θέλησα, αφού το διάβασα να το μοιραστώ! (Και θα έχω κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων στην μέρα μου.) Ευχαριστώ πολύ!

  2. fantra13 says:

    Πολύ όμορφο άρθρο πραγματικά!!! Σε 1-2 σημεία θα μπορούσα να πω ότι έχω μια μικρή ένσταση – θα προσέθετα ίσως μια διευκρίνηση – αλλά κατά τ’ άλλα είναι ένα άρθρο που δίνει πραγματικά χρήσιμες και πολύτιμες συμβουλές! Ευχαριστούμε για το μοίρασμα 🙂

    • Ομολογώ οτι κι εγώ έχω ένσταση όπως λες, το μετέφερα όμως ασχολίαστο για να σχολιαστεί εδώ! Ευχαριστώ κι εγώ.

Comments are closed.