Εκλείψεις

12.11.2012

Total Solar Eclipse Over Australia on Nov 13, 2012Ολική έκλειψη ηλίου θα συμβεί αύριο Τρίτη 13.11.2012 και θα είναι ορατή μόνο στο Νότιο Ημισφαίριο και συγκεκριμένα από την πόλη Cairns της Βόρειας Αυστραλίας. Θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το ξημέρωμα της Τετάρτης 14.11.2012 (τοπική ώρα) και αναμένεται να την παρακολουθήσουν επιτόπου, περίπου 80 χιλιάδες επιστήμονες και τουρίστες-αν το επιτρέψει ο συννεφιασμένος ουρανός.
Πρόκειται για την δεύτερη ηλιακή έκλειψη του έτους και την μοναδική ολική. Η προηγούμενη, του Μαϊου 2012, είχε καλύψει τον ήλιο στο κέντρο του, αφήνοντας στον ουρανό «πύρινο δακτύλιο».

Ολική έκλειψη της Χ.Α. και των μελών της από τα προφίλ του, αποφάσισε το Facebook χθες.
Οι όροι λειτουργίας τού FB απαγορεύουν αναρτήσεις με περιεχόμενο υπέρ της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού που προσβάλλουν πρόσωπα, φυλές θρησκείες και ιδεολογίες. Προφανώς μετά από αναφορές χρηστών, του περιεχομένου και των αναρτήσεων ναζιστικών συμβόλων από την Χ.Α. και τα μέλη της, η εταιρία αποφάσισε την διαγραφή τους. Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέφυγαν οι διαγραφέντες προκειμένου να στραφούν εναντίον της εταιρίας για λογοκρισία. Να υπενθυμίσουμε οτι στα τέλη Ιανουαρίου 2012 το FB είχε αποκλείσει το προφίλ του Χάρρυ Κλιν στο οποίο είχε αναρτήσει φωτογραφία της Άγκελα Μέρκελ με στολή και περιβραχιόνιο με αγκυλωτό σταυρό, επίσης μετά από καταγγελία χρηστών του δικτύου.

Έκλειψη τέλος υπέστησαν τα εργασιακά δικαιώματα με το πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Βουλή με 153 ψήφους υπέρ και οι κοινωνικές δαπάνες με τον προϋπολογισμό του 2013 που ψηφίστηκε χθες με 167 ναι, 128 όχι και 4 παρών των βουλευτών. 

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.