Ηνωμένα Έθνη: Ενίσχυση των Γυναικών της Υπαίθρου

Η επένδυση σε γυναίκες αγρότισσες θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των πεινασμένων ανά τον κόσμο κατά 100 έως 150 εκατομμύρια ανθρώπους.
Αυτή ήταν μια από τις διαπιστώσεις που προέκυψαν κατά την έναρξη κοινού προγράμματος ενίσχυσης αγροτών σε επτά διαφορετικές χώρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
Νέα Υόρκη: Γυναίκες αγρότισσες είναι το κλειδί για να οικοδομηθεί ένας περισσότερο ασφαλής επισιτιστικά κόσμος, υπογράμμισε η Εκτελεστική Διευθύντρια για το Διεθνές Επισιτιστικό Πρόγραμμα Ertharin Cousin (WFP (World Food Programme) Executive Director Ertharin Cousin) στην έναρξη του κοινού προγράμματος για την ενίσχυση των γυναικών αγροτισσών ανά τον κόσμο.
“Αυτό που κάνουμε”, εξήγησε ο Cousin, “είναι να δεσμευτούμε στην συνεργασία για δράση και αλλαγή άμεσα. Δεν πρόκειται για αναδόμηση και νέα παγκόσμια προγράμματα·πρόκειται για νέα και περισσότερη δράση και περισσότερα αποτελέσματα προς όφελος των γυναικών επί τόπου”.
Οι τέσσερεις φορείς της πρωτοβουλίας είναι: UN Women Food and Agriculture Organization (FAO) και International Fund for Agricultural Development (IFAD), με σκοπό να οδηγήσουν οι γυναίκες σε σιτιστική ασφάλεια τις κοινότητές τους.
Το σχέδιο, που ονομάζεται “Επιταχυνόμενη Πρόοδος για την Οικονομική Ενίσχυση των Γυναικών της Υπαίθρου” (Accelerating Progress Towards the Economic Empowerment of Rural Women), στοχεύει στην βελτίωση της σιτιστικής ασφάλειας και διατροφής για γυναίκες αγρότισσες, ενώ βοηθάει την αύξηση των εισοδημάτων τους μέσω εξελιγμένων τεχνικών καλλιέργειας.

“Όταν οι γυναίκες ενισχύονται και μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και πρόσβαση στην γη, στην πρωτοπορία, στις ευκαιρίες και στις επιλογές, ενισχύεται η σιτιστική ασφάλεια και οι προοπτικές για την τρέχουσα και τις μελλοντικές γενεές”, είπε η  Michelle Bachelet Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και Εκτελεστική Διευθύντρια των Ηνωμένων Εθνών.
Η πρωτοβουλία βασίζεται στην υποστήριξη κυβερνήσεων όπως της Βραζιλίας, του Καναδά, της Λιβερίας και της Ολλανδίας. Γυναίκες σε επτά χώρες-Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Κιρζιγιστάν, Λιβερία, Νεπάλ, Νιγηρία και Ρουάντα-θα είναι οι πρώτες που θα επωφεληθούν.
Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για την μισή παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Ως αποτέλεσμα των μειωμένων πόρων, όπως η γη, τα χρήματα, οι πιστώσεις και η τεχνολογία, οι γυναίκες της υπαίθρου έχουν σημαντικά μειωμένες ευκαιρίες.
Αυξήσεις στο εισόδημα και γενικές βελτιώσεις στις ζωές των γυναικών, έχουν άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην ευημερία των νοικοκυριών και των μελών της κοινότητας και στην διατροφική ευημερία των παιδιών.

ΠΗΓΗ: World Food Programme

Απόδοση: womaneveryday

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Κόσμος and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.