Χαμένοι Άνθρωποι

   Κοίτα να δεις… (Αν και στο χωριό μου κάποιοι λένε “άκου να δεις”, που είναι ενδεικτικό της σύγχυσης αισθητηρίων που επικρατεί. Ακούνε για να δούνε, κοιτάνε για να φάνε, μυρίζονται τις ευκαιρίες και last but not least-στο χωριό μου πάντα-σκέφτονται με τα γεννητικά τους όργανα αντί με τον αρμόδιο μεν, ατελή δε εγκέφαλό τους. Κλείνει η θεόρατη παρένθεση.)
Κάθισα ένα μεροκάματο ώρες (το παλιό 8ωρο, όχι το μοντέρνο 4ωρο και το κυβερνητικό 13ωρο) και διάβασα όσα περισσότερα μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο. Και βρήκα πάρα πολλά!
Τι βρήκα;! Σωστή ερώτηση!
Για τα ανθυποανθρωποειδή που υπό την σκέπη της  δημοκρατίας, τους δόθηκε η άδεια να ιδρύσουν κόμμα, να το κατεβάσουν στις εκλογές και να πάρουν πολλές ψήφους από ηλιθιοβλακοανόητους που βρήκαν αντάξιούς τους για να τους εκπροσωπήσουν στην Βουλή των ελλήνων.
Που και από σαλιγκάρια γιαχνί μπορούν να εκπροσωπηθούν οι εν λόγω ψηφοφόροι, ωστόσο από την τροφική αλυσίδα προτίμησαν τα σκουλίκια ΧΑ (Χαλασμένοι Άνθρωποι).

   Ξαναγυρίζω λοιπόν στα κείμενα, στα άρθρα, στα σχόλια, στις γνώμες, στις απόψεις, στις τοποθετήσεις παντός τύπου και καιρού που διάβασα. 
Σεβαστές στην πλειοψηφία τους (αν και με τις πλειοψηφίες βγάζω αναφυλαξία τον τελευταίο καιρό).
Αναλύουν, συνθέτουν, εξετάζουν, ανατέμνουν, θεωρούν, υπολογίζουν, δηλώνουν, ειδικεύουν, γενικεύουν, συμπεραίνουν, επιμερίζουν· παραμερίζουν όμως τον παράγοντα ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ. Εκεί με χάνουν. 
   Ούτε ένας από τους κειμενογράφους δεν κάνει λόγο για την ψυχοπάθεια και μάλιστα με άμεση ανάγκη εγκλεισμού σε αεροστεγές ίδρυμα.
Γιατί, παραδοσιακά, χρήζει νοσηλείας ο δόλιος που πιστεύει οτι είναι ο Ναπολέων και όχι αυτά τα …πώς-να-τα-πεις; 
Πολύς σεβασμός στην δημοκρατία, στους θεσμούς και στην λογική έπεσε-στα λόγια- ξαφνικά.
Όλη κι όλη η ανωμαλία της υπόθεσης είναι κάτι ήσσονος σημασίας νόμοι που παραβιάστηκαν; (Ούτε καν τόσο βαρύνοντες όσο εκείνοι που ξεσκίσανε οι “αρμόδιοι” τόσα χρόνια!)
Οι νόμοι της φύσης και της λογικής δεν λένε τίποτα και σε κανέναν σε αυτήν την παρηκμασμένη κοινωνία;
Την παρούσα, τρέχουσα, προφανή, καταφανή και οφθαλμοφανή ψυχοπάθεια, ουδείς διακρίνει;
   Μάθανε αίφνης τους νόμους και την δημοκρατία οι ανανήψασες Μαγδαληνές που ως επάγγελμα είχαν τόσα χρόνια την αποκάλυψη της αλήθειας αλλά που την αλήθεια την μάθαμε από ατυχία, ξαφνικά ένα πρωί σύσσωμα 10 εκατομμύρια; Και όχι βέβαια από εκείνους που τώρα-πάλι-την εμπορεύονται αλλά δεν την αρθρώνουν, ούτε την “αρθρό-νουν”.

Υ.Γ. Μην πέσουν να με φάνε οι σπουδαγμένοι ψυχογιατροί για τις ορολογίες! 
Ανωμαλία του πνεύματος και της ψυχής θέλω να ορίσω και όχι να κάνω διάγνωση.

Κι άλλο Υ.Γ. Αυτό που δεν κάλυψε κανένας δημοσιογράφος, επιτέλους το ανακάλυψα στο άρθρο ενός καλού καθηγητή και σωστού δάσκαλου ζωής.
Συγχαρητήρια και από εδώ! Διαβάστε το!

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Πολιτική and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Χαμένοι Άνθρωποι

 1. Με έκανες να νιώσω πραγματικά περήφανος,όχι για το υστερόγραφο,αλλά γιατί ταυτιζόμαστε στο θέμα της ψυχιατρικής κατάστασης των ”ανθρώπων”που θέλουν να αποτελειώσουν και το τελευταίο σημείο της ανθρώπινης υπόστασής μας.Αντίσταση και αλληλεγγύη πρέπει να είναι η απάντησή μας.Μη σταματάς να μιλάς και μέσα από αυτό το μέσο και στους δρόμους.Η γνώση αφυπνίζει.(όσο για το πως θα αλλάξουμε τον κόσμο,το θέμα είναι να προσπαθήσουμε και τις επιμέρους ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μας τις κουβεντιάζουμε αργότερα) 🙂

 2. fantra13 says:

  Το άρθρο του καθηγητή σπάει κόκαλα! Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση.

 3. Ωραίο άρθρο! Συμφωνώ πολύ ότι δεν είναι το θέμα οι ορολογίες και οι διαγνώσεις αλλά παρ’ αυτά οι συγκεκριμένες ενέργειες των Χ.Α. (Χαμένων Ανθρώπων!!!! πραγματικά ενδιαφέρον “όρος”) ορίζονται ως ψυχοπαθολογία (Ο όρος ψυχοπαθολογία αναφέρεται στην μελέτη των ασυνήθιστων, δυσλειτουργικών και οδυνηρών ψυχολογικών καταστάσεων).
  Με αφορμή το παραπάνω μου ήρθε στο νου το συνολικότερο θέμα που δυστυχές επακόλουθο του είναι ΚΑΙ οι παραπάνω συμπεριφορές και φασιστικές τακτικές.
  Αν, έστω για λίγο (11 λεπτάκια είναι το παρακάτω βίντεο), κάποιος εξετάσει, ως απλός πολίτης του κόσμου, τις οικονομικές (και όχι μόνο) ενέργειες (στο βωμό της ανάπτυξης) σ’ όλο τον πλανήτη εύκολα θα διαπιστώσει ότι χρήζουν ψυχιατρικής μελέτης [δεν έχει κατοχυρωθεί στο DSM V (?) ο όρος ΑΠΛΗΣΤΙΑ ως ασθένεια, ουρλιάζει ΟΜΩΣ ότι τα αποτέλεσματά της είναι δολοφονικά].

  • Ευχαριστώ για το σχόλιο. Πραγματικά, η απληστία δείχνει να βρίσκεται στην βάση της νοσηρής πυραμίδας που φθάνει ως τον φασισμό και την αλληλοεξόντωση. Να όμως που κάποιες διαταραχές συμπεριφοράς, στον “πολιτισμό” μας δεν καταχωρούνται ως τέτοιες, όπως άλλοστε και οι εκδηλώσεις του φασιστικού μισανθρωπισμού.
   (το βίντεο υπενθυμίζει καταστάσεις που γνωρίζουμε και -γιατί άραγε;- επιλέγουμε να ξεχνάμε)

Comments are closed.