Επιστροφή !;

   «Το παράκανα!» σκέφτηκα και αποφάσισα οτι θα ξεκινήσω να γράφω και θα το αφήσω να ‘κυλίσει’ μόνο του.
Δεν έλειψα σε διακοπές με την κλασσική έννοια.
Δεν ξεκουράστηκα με καμμία έννοια ή ακριβέστερα νοιώθω πως σκέψεις για μικρότερα ή μεγαλύτερα, πρακτικά ή… όπως-τα-λένε προβλήματα, κουράζουν το σώμα όσο και το μυαλό.
Απήχα από το blog υπό μορφήν αγρανάπαυσης*, επειδή θέλω και ελπίζω να επιστρέψω ‘δριμύτερη’. Σήμερα ωστόσο επιστρέφω όσο ηπιότερη μπορώ, εν είδη εγκλιματισμού. 

   Η Αθήνα φέτος μου φάνηκε πιο άδεια από τα τελευταία χρόνια. Κυριολεκτικά άδειοι δρόμοι, ακόμα και λεωφόροι.
Στην πιο πρόσφατη βόλτα μου, βρέθηκα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα και σαν τουρίστας (ή μήπως ΩΣ τουρίστας, όπως μας έχουν κάνει στην ίδια μας την χώρα;), φωτογράφισα ότι κι ένας επισκέπτης.
Ειρωνεία: το απόγευμα της ίδιας μέρας που έκανα την βόλτα μου και πέρασα έξω από μουσείο της Ακρόπολης, θα γινόταν η συνάντηση και το δείπνο του Σαμαρά με τον Γιούνκερ. 
   Θα ήθελα να είχα αποτυπώσει και μη ιστορικά κτήρια και αρχαία μνημεία ή στιγμιότυπα, κάτι που ακόμα δεν τολμώ λόγω… άβυσσος-η-ψυχή-του-ανθρώπου. 
Αυτές τις φωτογραφίες λοιπόν θέλω να μοιραστώ σήμερα που “επέστρεψα”. Όποιος περιμένει να δει τα αριστουργήματα της φωτογραφικής τέχνης, ας μην απογοητευτεί. Είναι μόνο λίγα βήματα από την βόλτα ενός ανθρώπου που κουβαλάει μαζί του φωτογραφική μηχανή και συνήθως ξεχνάει να την χρησιμοποιήσει. *η τεχνική της σκόπιμης διακοπής της καλλιέργειας ενός αγρού επί ένα χρονικό διάστημα, ώστε να ανακτήσει την παραγωγική του δύναμη (για τα παιδιά της πόλης)

Σχετικά άρθρα: Αύγουστος + Αθήνα = Love..!
                              Ζέστης παραλήρημα
                              40° C

 

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Το χρώμα της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.