Διάσωση

Από το παράθυρο φαίνεται πλάγια κι επάνω το μπαλκονάκι που βλέπει στον ακάλυπτο. 

Ένα μπερδεμένο νήμα που δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί-ίσως να τα κουβάλησε μόνο του και να φταίει-πιάστηκε στο πόδι από ένα περιστέρι ή δεκαοχτούρα (δεν τα ξεχωρίζω). Κρεμόταν αβοήθητο, ανάποδα κρεμασμένο από το κουβάρι νημάτων και χόρτων (φωτο 1) με την μια φτερούγα ανοιχτή και με τον/την σύντροφό του να πηγαινοέρχεται πανικόβλητο.
Οι κάτοικοι στο διαμέρισμα που ανήκει το μπαλκόνι, έλειπαν. Το πουλί έπρεπε να πάψει να κρέμεται.

Σε ένα κοντάρι σκούπας, κόλλησα με ταινία το ένα μέρος από ένα ψαλίδι και στην άλλη πλευρά του ψαλιδιού έδεσα ένα σκοινάκι για να το κλείσω και να κόψει το νήμα. Η σκάλα και άλλα βοηθήματα για το ύψος αποκλείονταν. (Σημαντική σημείωση η υψοφοβία μου.) 
Το κλείσιμο του ψαλιδιού με το σκοινάκι, δεν κατάφερνε να κόψει το νήμα που κράταγε το πουλί.
Άλλαξα εργαλείο και κόλλησα ένα κοπίδι με την λάμα ανοιγμένη. Κατάφερα να κόψω το νήμα, το πουλί έπεσε στο μπαλκόνι και κατευθύνθηκε μέσα στο δωμάτιο. (Σημαντική δεύτερη σημείωση, σιχαίνομαι τα πουλοειδή αυτής της ομοταξίας.)

Με πλαστικά γάντια, το απόθεσα στο μπαλκονάκι, ξεμπέρδεψα-παρά τα παράπονά του-τα υπολείμματα από νήμα που είχε στο πόδι του, του έβαλα και ήπιε νερό, του έβρεξα ψωμί και λίγο πρέπει να το πόνεσα λυγίζοντας το πόδι του για να μην το κρατάει τεντωμένο και ακίνητο μακριά από το σώμα του. 
Δεν είμαι πουλο-παθολογο-ανατόμος αλλά αν το πόδι του είχε εξαρθρωθεί ή σπάσει, θα είναι καλύτερα να “θρέψει” σε φυσιολογική στάση.

Ήπιε νερό με ή χωρίς την θέλησή του (σχεδόν το βούτηξα μέσα) αλλά δεν έφαγε ψωμί.
Στα κάγκελα του μπαλκονιού κρέμονται cd που κάνουν θόρυβο με τον αέρα και σε κανονικές συνθήκες χρησιμεύουν για να διώχνουν τον “ασθενή” και την παρέα του.
Οι συνθήκες ίσως το φοβίζουν αλλά κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και ξεχνάει τον φόβο του μπροστά στον πόνο του.
Η τελευταία ιατρική επίσκεψη, ήταν ενθαρρυντική και το πόδι δείχνει να επανέρχεται αλλά, είπαμε, δεν είμαι πουλο-παθολογο-ανατόμος (φωτό 3). 
Κάθε ιατρική συμβουλή δεκτή.

 

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Το χρώμα της μέρας and tagged , . Bookmark the permalink.