Προσφορά της Gazprom στην Ελλάδα

Η Ελλάδα επέλεξε 14 επενδυτές στους οποίους περιλαμβάνονται η κρατική εταιρία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν και η Gazprom, για την επόμενη φάση της πώλησης της εταιρίας φυσικού αερίου και του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου.

Map of the major existing and proposed russian...

Map of the major existing and proposed russian natural gas transportation pipelines to europe. (Photo credit: Wikipedia)

 

Ο κατάλογος των δεκατεσσάρων περιλαμβάνει την Socar του Αζερμπαϊτζάν και την ρωσική Negusneft, σύμφωνα με δήλωση μέσω email του Ελληνικού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Τετάρτη.
Στις εταιρίες  της λίστας, περιλαμβάνονται οι ισπανικές Enagas και Gas Natural, οι ιταλικές ENI και Edison, η αλγερινή Sonatrach και η Israel Corporation.

Η Ελλάδα επιδιώκει να πουλήσει την κρατική εταιρία παροχής αερίου ΔΕΠΑ και την θυγατρική της ΔΕΣΦΑ που είναι ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου, ως μια ενιαία μονάδα ή χωριστά.

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Επιχειρήσεις Οικονομία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.