Πώς θα περιορίσετε την πολυπραγμοσύνη και θα μειώσετε το στρες

Εγκαταλείψτε την πολυπραγμοσύνη και θα μειωθούν τα επίπεδα στρες, δηλώνει ο life coach Robert Mack. Θα σας βοηθήσουν οι εξής τρόποι.
Σχεδιάστε διακοπές
Δεν έχει σημασία αν θα πάτε μακριά ή μέχρι την πισίνα του δήμου, αλλά η αναψυχή για 4-5 ημέρες μειώνει σημαντικά το επίπεδο στρες. Αυτό επιτρέπει στη δημιουργικότητα και την έμπνευση να ξαναέρθουν στην επιφάνεια.
Αν έχετε παιδιά ασχοληθείτε με τα καθήκοντά τους εναλλάξ με τον σύζυγο ή στείλτε τα για τις δικές τους διακοπές στους παππούδες.
Κάντε ψυχική σιέστα
Αντί να τρέχετε να προλάβετε τις δουλειές της λίστας που έχετε γράψει, σχεδιάστε έγκαιρα την κάθε μέρα για να χαλαρώσετε.
Αφιερώστε 10 λεπτά μετά το γεύμα για να καθίσετε σε ένα παγκάκι και κοιτάξτε τους ανθρώπους ή οδηγείστε με τα παράθυρα ανοιχτά ακούγοντας μουσική. Η ευχάριστη ενασχόληση, σάς βοηθά να συντονιστείτε με τη στιγμή, που θα σας βγάλει από το στρες.
Αυξήστε τις ευχάριστες δραστηριότητες
Για να αισθανθείτε λιγότερη εξάντληση αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα πράγματα που αγαπάτε και λιγότερο σε δουλειές.
Δοκιμάστε αυτό . Για μια εβδομάδα περιορίστε μια ή δυο δραστηριότητες που δεν είναι τελείως αναγκαίες (σίδερο, παρουσία στο λιγότερο αγαπητό σεμινάριο ή γυμναστήριο) και περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε σε μια ή δυο δραστηριότητες που δεν χορταίνετε (κηπουρική, περίπατος μετά το δείπνο).
Κάντε μια παύση
Αν αισθάνεστε πίεση από ένα σχέδιο, η πεντάλεπτη χαλάρωση θα σας κάνει περισσότερο παραγωγικό.
Η αίσθηση του στρες σημαίνει ότι δεν εστιάζετε, δηλώνει ο Mack. Όταν χαλαρώνετε και ξανακερδίζετε την ηρεμία, θα είσαστε πιο ευτυχισμένος και πιο παραγωγικός.

ΠΗΓΗ: Ειδήσεις – Νέα – Επιστήμη & Ζωή – Πώς θα περιορίσετε την πολυπραγμοσύνη και θα μειώσετε το στρες.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Επιστήμη and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.