Ο Άρης ορατός με γυμνό μάτι

Mars-opposition

Το βράδυ της 3ης Μαρτίου, ο πλανήτης Άρης θα βρεθεί σε γωνία 180° απο τον ήλιο, δηλαδή σε αντίθεση στον ουρανό, αλλά και στην πιο κοντινή απόσταση απο την Γη- περίπου 100,75 εκατομμύρια χιλιόμετρα- γεγονός που θα τον κάνει  εύκολα παρατηρήσιμο ακόμα και με γυμνό μάτι και στον ουρανό των φωτισμένων πόλεων.

Το φαινόμενο είναι γεωμετρικό και παρατηρείται κάθε δύο χρόνια και δύο μήνες.
Στις 30 Αυγούστου 2003 που είχε παρατηρηθεί και πάλι, η απόστασή του απο την Γη ήταν μισή απο την τωρινή-περίπου 48 εκατομ. χλμ- και ο πλανήτης φαινόταν διπλάσιος σε μέγεθος απ’ όσο θα φαίνεται σήμερα.

Προς την ανατολή και σε ανοιχτό κόκκινο χρώμα, θα είναι ορατός περίπου μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα. Αν για κάποιο λόγο δεν τον βλέπετε ή αν θέλετε μεγεθυμένη θέα του και δεν έχετε τηλεσκόπιο, αναζητήστε τον στο Slooh Space Camera stream . Οι λήψεις θα είναι κοντινές και θα δείχνουν λεπτομέρειες της επιφάνειας, όπως φαράγγια και ηφαίστεια.

ΠΗΓΗ: ZME science – Today is Mars opposition

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Επιστήμη and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.