Προς την εφημερίδα

Κύριοι, 

Στο κυριακάτικο φύλλο της 29.1.2012 της εφημερίδας σας, δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με την ομιλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπηλιωτόπουλου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το άρθρο μου δημιούργησε ερωτήματα, απορίες και ενστάσεις.

Σε πολλά σημεία του είναι ανακριβές όπως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως σπουδάστρια του αναφερόμενου ΙΕΚ αλλά και ως ακροάτρια του συγκεκριμένου σεμιναρίου. Βεβαίως δεν πρόκειται για «καθιερωμένη εβδομαδιαία διδασκαλία» όπως γράφουν οι συντάκτες κ.Φρίξος Δρακοντίδης και κ.Νάντια Μιχαλοπούλου αλλά απλά ένα σεμινάριο με προκαθορισμένο θέμα, στο τέλος του οποίου οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Παρακαλώ λοιπόν να με πληροφορήσει η εφημερίδα σας, πως και ενώ η συγκεκριμένη ομιλία απευθυνόταν σε σπουδαστές της σχολής παραβρέθηκαν  και παρακολούθησαν οι υπογράφοντες το άρθρο;

Επιπλέον, αν η εφημερίδα είχε προγραμματίσει την αναφορά-δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ, γιατί δεν απευθύνθηκε  στους σπουδαστές δημοσιογραφίας της σχολής οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ήσαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Διδασκόμαστε πως η βάση της αξιοπιστίας μιας είδησης είναι η διασταύρωσή της.

Μήπως να αναθεωρήσουμε τις αρχές δεοντολογίας, τις οποίες διδασκόμαστε;

Με εκτίμηση

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.