2011…Τώρα που έφυγε

   Ομολογώ οτι το 2011 υπήρξε «καλή χρονιά» για μένα.
Ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο και θα την καταγράψω στα έτη-σταθμούς. (Ναι, σ’ αυτές τις συνθήκες υπάρχουν θετικά και δεν υποκύπτω στην κλάψα!)
   Το δύσκολο είναι, να εντοπίσω ακόμα έναν άνθρωπο πάνω στον πλανήτη που να νοιώθει όπως εγώ.
Αν βρεθεί, δεν θα είναι Ιάπωνας, πάω στοίχημα!
Μέσα στη χώρα του, κάτω απ’ τη χώρα του-κάπου εκεί πάντως-, τον Μάρτιο του 2011, εννέα ολόκληρα ρίχτερ έσεισαν με την δύναμη που διαθέτουν, την γη, την θάλασσα και τις ματαιόδοξες ανθρώπινες κατασκευές. Μεγάλος χαμένος η τεχνολογική πρόοδος και οι ζωές δεκάδων χιλιάδων Ιαπώνων που την αξιοθαύμαστη πειθαρχία, συγκρότηση και αξιοπρέπειά τους, δοκίμασε ο σεισμός, το τσουνάμι και-όχι για πρώτη φορά-η πυρηνική μόλυνση.
   Η φυσική καταστροφή και η γεωγραφία της, έχουν στοιχεία τυχαίου. Η κατοικία μας, η γη, «κουνιέται» όταν και όπως ορίζουν οι νόμοι της φύσης και κανένας μας δεν είναι ασφαλέστερος απ’ τους υπόλοιπους.
Οι συνέπειες όμως, απο την διαρροή πυρηνικής ενέργειας, είναι απόρροια της αλαζονείας του πολιτισμού μας-που στην προκειμένη περίπτωση περιλαμβάνει και την ΄Απω Ανατολή.
   Παράγωγο-φοβάμαι και καθρέφτης-του πολιτισμού μας, είναι επίσης ο παράφρονας Νορβηγός δολοφόνος. Εκτόνωσε την άρρωστη-σαν να υπάρχει υγιής!-μισαλλοδοξία του και την φονική μανία του, τον περασμένο Ιούλιο, σε δεκάδες συμπατριώτες του. 
Είναι εύκολο να αποδόσουμε στην διαταραχή ενός, τους φόνους, όμως ο δολοφόνος δεν είναι αυτοφυής. Τα αίτια και η μορφή της τρέλλας, ας αναζητηθούν στην κοινωνία που τον γαλούχησε. 

   Η γη μας θύμισε οτι ανήκουμε στο ίδιο σύνολο, τους ενοίκους της. Μπορούμε να το θυμόμαστε χωρίς άλλη επανάληψη, έτσι;

Σχετικά άρθρα:
Παγκόσμιος σεισμός
Image by NASA earth observatory
Στεριά και νερό
Θανατηφόρο καλοκαίρι

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.