Καλώς ήρθες κι εσύ 2012

    Η αλλαγή του χρόνου, αντανακλαστικά σχεδόν, προκαλεί διάθεση να θέσουμε στόχους, να μεταβάλλουμε, ίσως και να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.
Ποτέ δεν είναι αργά, γιατί να είναι το 2012;
    Αν δεν εφεύρουμε φέτος τον μεγαλειώδη εαυτό-δύσκολο αλλά όχι αδύνατο-ας χρησιμοποιήσουμε το παλιό καλούπι για να σμιλέψουμε τον ομορφότερο άνθρωπο μέσα μας.
Με έκπληξη θα διαπιστώσουμε οτι έχουν συσσωρευτεί παγιωμένες συμπεριφορές που δεν μας προσφέρουν χαρά· δεν θα χάσουμε αν τις αφήσουμε στο παρελθόν.
    Υπάρχουν όμως “μαγικές” συνταγές που δεν κοστίζουν: αξίζουν.
    Οι άνθρωποι γύρω μας, στο στενό, στο ευρύ, στο άγνωστο ως τώρα περιβάλλον μας, χρειάζονται μια ματιά, ένα άγγιγμα, το γέλιο μας, την φροντίδα μας, για να μεταμορφωθούν σε Ανθρώπους.
Η χαρούμενη ζωή δεν ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, είναι η δική μας καθημερινή ζωή. Αρκεί να μπούμε στον κόπο να εφαρμόσουμε μικρά θαυματουργά τεχνάσματα.
Η ουσία είναι το αντίπαλο δέος του επιφανειακού και του πνευματικά αβασάνιστου.

Θα συμφωνήσω-αν και δεν θα ακολουθήσω κατά γράμμα-με τα γραφόμενα του Φώτη Γεωργελέ στο edito της Athens Voice.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.