Τα παιδιά ενός ένοχου θεού

     Η σημερινή νεολαία.
Εγγόνια ανθρώπων που ανοικοδόμησαν-όχι πάντα με καλαισθησία-μια Ελλάδα γκρεμισμένη απο τον πόλεμο και τον εμφύλιο και ανέθρεψαν τα παιδιά τους με τον φόβο των στερήσεων που είχαν υποστεί οι ίδιοι.
    Η σημερινή νεολαία.
Παιδιά γονέων που προσπάθησαν-με σχετική επιτυχία-να δημιουργήσουν κάτι εφάμιλλο με τους προηγούμενους και στην προσπάθειά τους αυτή, χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
    Οι σημερινοί νέοι μέχρι πρότινος λίγο απείχαν απ’ το να τους κατηγορήσουν οτι τα βρήκαν όλα έτοιμα. Η οικονομική κρίση τους «έσωσε απο το στίγμα».
΄Οχι σπουδαία τύχη, αφού με λευκό μητρώο μεν, αλλά χωρίς προοπτικές, το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο.
Οι δρόμοι μοιάζουν κλειστοί, οι μέρες συννεφιασμένες, οι επιλογές που θέλουν ή καλούνται να κάνουν, επισφαλείς.
    Σε αντίθεση με τους γονείς τους, δεν απολαμβάνουν την ασφάλεια μιας ήρεμης κοινωνίας που χρειάζεται εργαζόμενους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημιουργούς.
Οι νέοι που ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά εργασίας ανακαλύπτουν ξαφνικά οτι η αγορά…δεν υπάρχει.
    Το κράτος όπως οι πολιτικοί ισχυρίζονταν οτι το παρελάμβαναν μετά τις εκλογές, δηλαδή «χάος», «καμμένη γη», «άδεια ταμεία», «ανυπόληπτη χώρα», έγινε η ωμή πραγματικότητα.
    Οι νουθεσίες των μεγαλύτερων και των παιδαγωγών, ακούγονται στους νεότερους σαν να αφορούν ένα τρόπο ζωής που θα γνωρίσουν απο διηγήσεις και βιβλία, μόνον.
Οι ίδιοι χρειάζεται να ξεκινήσουν σχεδόν απο το μηδέν, να επανεφεύρουν και να αναδομήσουν το σύστημα που θα εξασφαλίσει το μέλλον τους.
    Τα παιδιά ενός…ένοχου θεού, νοιώθουν αθώα, ίσως αδικημένα, όχι όμως νωθρά.
Το αίμα που βράζει θα τους χρησιμεύσει να διαθέσουν το δυναμικό τους στο χτίσιμο, στις επισκευές, στην εξυγίανση της κοινωνίας.
Ωστόσο, ο κόπος μοιάζει να είναι το μικρότερο απ’ τα προβλήματά τους.
Ζωτικές ανάγκες γίνονται πιά η δημιουργία, η φαντασία, η αξιοπιστία, η αφοσίωση και η αγάπη με τις οποίες θα θωρακίσουν το περιβάλλον που θα επιλέξουν να ζήσουν.
    Αν θέλουν να μην βρεθούν στη θέση των γονέων τους που τους «παίρνουν μέτρα», οι σημερινοί νέοι χρειάζεται να πάρουν τα δικά τους μέτρα.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..! and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.