Πρώτη Ιανουαρίου Δύο Χιλιάδες Δώδεκα

Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά… και Χρονιά φυσικά!
Τι καινούργιο θα φέρει αυτή η χρονιά; 
  ΄Ολοι έχουμε ελπίδες και κάνουμε ευχές, κυρίως σήμερα. Οι χρονιές όμως έχουν την συνήθεια να μην έρχονται με σφραγίδα ποιότητας. Ουσιαστικά αποτελούν ένα μυστικό που διαρκεί δώδεκα μήνες, κάμποσες μέρες, χιλιάδες ώρες κι όλη τη δουλειά την κάνουμε εμείς.
    Η κατάτμηση του χρόνου είναι ανθρώπινη εφεύρεση. ΄Οποιο σύστημα μέτρησης κι αν χρησιμοποιούσαμε, ο συμπαντικός χρόνος-που σ’ αυτόν υπάγεται ο γήινος-θα ακολουθούσε-και ακολουθεί-τους δικούς του νόμους και ρυθμούς. Υποθέτω οτι είναι βολικός ο εορτασμός δωδεκαμήνων κι όχι δεκαμήνων ή πενταμήνων. Ανθρώπινη απόφαση, ίσως κι ανάγκη. Τέλος πάντων, μ’ αυτά τα δεδομένα, σήμερα είναι η πρώτη μέρα απ’ τις τριακόσιες εξήντα πέντε συν μια-δίσεκτο γαρ-του 2012. ΄Ισως ο σκεπτικισμός μου να είναι συγκαλυμμένη επιφυλακτικότητα, αφού δεν συμπαθώ τους ζυγούς αριθμούς, οπότε προσπαθώ να ξορκίσω την συγκρατημένη…απαισιοδοξία.
    Με πολλή ευγένεια και σεβασμό προς τον καινούργιο αυτό χρόνο, προσπαθώ να τον θεωρήσω συνέχεια του 2011 που στο αρχείο τής καρδιάς μου έχει καταγραφεί ως επιτυχημένος και ο καλύτερος, σχεδόν λυτρωτικός, μετά απο μια δύσκολη-για να το πω κομψά-τριετία. Αλλά αυτό είναι προσωπική ιστορία.
   ΄Οπως λέω και στους ανθρώπους, αν δεν έχει να πει κάτι καλό-το 2012 στην περίπτωσή μας-καλύτερα να σιωπήσει. Αν όμως η έκπληξη τής εξέλιξής του έχει προδιαγραφεί να είναι ευχάριστη, καλώς να ορίσει κι εγώ απ’ την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να ενισχύσω το έργο του.
    Θα σε παρακαλέσω λοιπόν καλό μου 2012, να ζοριστείς λίγο, είτε για να διατηρήσεις τα καλά, είτε για να διορθώσεις τα στραβά. (Επειδή είσαι μικρούλι ακόμα και δεν ξέρεις τι θα πει “ζορίζομαι”, μπορείς να ρωτήσεις οποιονδήποτε κάτοικο τής Ελλάδας.)

    Ευχαριστώ και καλώς όρισες! Καλή χρονιά 2012 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.