Υποκρισία

    Σε μια απο τις-όσο λιγότερες μπορώ-ειδήσεις που είδα, ένας κύριος, αν θυμάμαι καλά ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, είπε με απλά λόγια πως ο απώτερος σκοπός τού δανεισμού δεν είναι να σώσουν την Ελλάδα αλλά την ευρωζώνη, το νόμισμα ή την ΕΕ γενικά.
    Ε, πολύ τον παραδέχτηκα αυτόν τον καλό κύριο. Είπε την αλήθεια!
΄Οσοι έχουν πει κάτι διαφορετικό-των δικών μας πολιτικών συμπεριλαμβανομένων-λένε τρομερό, κατάπτυστο, αισχρό, προσβλητικό ψέμα.΄Οποιος δε, θίχτηκε, είναι υποκριτής.
Η ταπείνωση δεν  είναι η ανάγκη και η ανέχεια, είναι η υπέρβαση που υποχρεώνεσαι να κάνεις ζητιανεύοντας. ΄Οπως κι αν ονομάζεται η αιτία μιας “σωτηρίας”, φανερά ή συγκαλυμμένα, έχει σαν στοιχείο της το ίδιον ώφελος.
Λυπάμαι που το πιστεύω και νομίζω πως αντέχω στον αντίλογο.
    Ωστόσο, δεν είναι λογικό να θυμώνεις με όποιον παρέχει την βοήθεια.
Στην ανάγκη της χώρας μας για βοήθεια οδήγησαν κάποιοι παράγοντες. Αν και όταν τους αναγνωρίσεις, το επόμενο στάδιο είναι να βρεις τον τρόπο να τους εξαλείψεις  αλλάζοντας μεθόδους και τακτικές. Αλλιώς θα καταλήξεις στο ίδιο αποτέλεσμα.
    Αν οι ίδιοι, εμείς, οι πολίτες, οι άνθρωποι, οι θιγμένοι και φτωχοί ταυτόχρονα παραιτούμαστε απο την δράση-δεν μιλάω για αντίδραση-και περιμένουμε τις πράξεις των πολιτικών, των υπουργών, το κομμάτων, της Ευρώπης, του ΔΝΤ, του Θεού, που θα μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο, δεν μπορεί να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα απ’ αυτό που ήδη βιώνουμε.
  ΄Ηδη όλοι λογομαχούν για το ποιός είναι ο κατάλληλος σωτήρας. Κανένας, τελεία.
Στο μεταξύ δεν προτίθεται να εξετάσει κανένας τις ποιότητές του, δεν αξιολογεί, δεν κρίνει πραγματικά· τον απορρίπτουν γιατί δεν τους πείθει.
    Βάζω μεγάλο στοίχημα πως αν ο μεγαλύτερος άχρηστος της γης που θα διέθετε όμως το χάρισμα της πειθούς ερχόταν κι άρχιζε τις
πειστικές υποσχέσεις, σαν κάτι ψευτοσωτήρες που βλέπουμε σε έργα, μεγάλο πλήθος θα τον ακολουθούσε, σαν τα πρόβατα, σαν τους έλληνες, σαν…κάτι τέτοιο.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.