Η κρίση ήρθε απο ψηλά…

    Η μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα που όλοι παρακολουθούν διακόπτεται.
Το δίκτυο δεν λειτουργεί γιατί έπαθε βλάβη η κεραία του δορυφόρου. 
    Στέλνεται επειγόντως συνεργείο στο διάστημα για να επισκευάσει τη ζημιά, όπου διαπιστώνουν πως ένα αντικείμενο έχει χτυπήσει τον δορυφόρο. Μετά την επισκευή, επιστρέφουν φέρνοντας απ’ το διάστημα το αντικείμενο στη γη.
    Στο μεταξύ ο θείος Σκρούτζ έχει χάσει τα κέρδη των διαφημίσεων που θα προβάλλονταν και έχει υποχρεωθεί να πληρώσει  τα έξοδα επισκευής του δορυφόρου που του ανήκει.
    Το μυστήριο αντικείμενο που προκάλεσε τη ζημιά είναι ένα εξωγήινο “κουτί”.
Δεν έχει καμμία προφανή λειτουργία, το περίβλημά του είναι λείο, χωρίς κανένα άνοιγμα, άθραυστο και οι επιστήμονες μόνο με ακτίνες καταφέρνουν να δουν το εσωτερικό του.
Εκεί, μπίλιες με διαφορετικό μεταξύ τους βάρος κυλούν με ακαθόριστο τρόπο  σε ένα ελικοειδή διάδρομο. ΄Ενας μηχανισμός τις ξανα-ανεβάζει και η κίνηση επαναλαμβάνεται. 
    Πρόκειται για ένα άχρηστο μεν αλλά εξωγήινο αντικείμενο που ο Σκρούτζ εκθέτει για να αυξήσει τα κέρδη του αλλά που όσοι το βλέπουν διαπιστώνουν πως απλώς έχασαν χρόνο και χρήμα και γι’ αυτό εξαγριώνονται.
    Ο Σκρούτζ παύει κάθε δραστηριότητα, τις θεωρεί όλες ανώφελες και σκέφτεται μόνο το χωρίς-όνομα-αντικείμενο.
    Ο Ρόμπαξ ωστόσο, ζηλεύει το απόκτημα του Σκρούτζ και πληρώνει ενάμιση εκατομμύριο δολλάρια για να το αποκτήσει. Εκ των υστέρων φυσικά διαπιστώνει κι εκείνος πως ξόδεψε για να αγοράσει κάτι εντελώς άχρηστο και μηνύει τον Σκρούτζ.
    Οι κάτοικοι της Λιμνούπολης θεωρούν τη διαμάχη τους ανώφελη. Ταυτόχρονα αρχίζουν να επιδίδονται σε άσκοπες δραστηριότητες, να σχεδιάζουν άχρηστες κατασκευές, να αισθάνονται οτι τα πάντα είναι ανώφελα και βαρετά. Σχεδόν σε κατάσταση ύπνωσης, χάνουν την όρεξή τους για δουλειά και ξοδεύουν το χρόνο τους είτε σε μάταιες πράξεις, είτε βυθισμένοι στην αδιαφορία και την απραξία.
    Οι επιστήμονες συμφωνούν πως η αιτία γι’ αυτές τις συμπεριφορές είναι το εξωγήινο αντικείμενο, το οποίο όμως είναι αδύνατον να καταστραφεί. Χρειάζεται λοιπόν να απαλλαγούν απ’ αυτό και απ’ την αρνητική του ενέργεια, στέλνοντάς το πίσω στο διάστημα. Ο Σκρούτζ και ο Ρόμπαξ πείθονται τελικά να μοιραστούν τα έξοδα αποστολής και το άχρηστο αντικείμενο βγαίνει απ’ το ηλιακό σύστημα και χάνεται στο διάστημα.
    Στη γη είναι όλοι χαρούμενοι και οι δραστηριότητες επανέρχονται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
    Απελευθερωμένο στο διάστημα, το αντικείμενο φθάνει στα χέρια εξωγήινων που ετοιμάζονται να επιτεθούν στο ηλιακό μας σύστημα. Ούτε εκείνοι μπορούν να ανακαλύψουν κάποια χρησιμότητά του και ακυρώνουν την εισβολή γιατί την θεωρούν ανώφελη.

   Στην Ελλάδα, ξέρουμε αν έχει προσγειωθεί τα τελευταία χρόνια κανένα τέτοιο παράξενο αντικείμενο;


Image credit: NASA

Η ιστορία έχει δημοσιευτεί στο Μίκυ Μάους #2356

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Διάβασα Είδα, Το χρώμα της μέρας and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.