…μεγάλη επίσημη που τόσα χρόνια ήσουν χαμένη…

Απλοϊκή ερώτηση.΄Εχουμε λεφτά για να κόψουμε/τυπώσουμε/εκδόσουμε/κυκλοφορήσουμε δραχμές; Να αγοράσουμε τα μέταλλα και τα χαρτιά, να πληρώσουμε τους εργαζόμενους στο νομισματοκοπείο… Τέτοια, απλά και καθημερινά φαινόμενα. Το μόνο κέρδος θα είναι να ξεκάνουν κι άλλους γέρους απ’ το σοκ ή απ’ την απώλεια της υπομονής (μας) μέχρι να βρουν τα καινούργια-παλιά κέρματα στο πουγγί. Κι όταν με το καλό-λέει-τα καταφέρουμε όλα αυτά, σε ποιά αξία θα αντιστοιχεί το νόμισμά μας;
Μια δραχμή ένα δάνειο, για περάστε…!;;
Ελεείστε καλέ το φτωχό, ελεείστε τον αόμματο;;  
Εργασία για το σπίτι σας παιδιά…
Λες και αντέχει κανένας να ζήσει χωρίς φόβο! Πάντα θα “στρογγυλοποιούν” μπαμπούλες που βγαίνουν απο πορτοφόλια και καταβροχθίζουν αθώα εισοδήματα. ΄Ιδια σιχαμένη μιζέρια αντικρίζω χρόνια τώρα, τόσο που ακόμα κι αν κάνουν νόμισμα της χώρας το γιέν, το πέσος ή το δουβλόνιο (για τους γνωρίζοντες) ξέρω οτι κι αυτό θα ξεφτιλιστεί ελληνιστί. Πες με όπως θέλεις, αλλά εγώ θέλω να βγαίνουν όσα χρειάζομαι πραγματικά και να μπαίνουν όσα κερδίζω τίμια.
΄Αντε γιατί βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα με τα σενάρια. 

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..! and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.