΄Οχι Ειδήσεις

«Είχα δηλώσει οτι δεν θα κάνω διακοπές; Αλήθεια έλεγα, δεν έφυγα απ’ την Αθήνα.
Η Αθήνα δεν άδειασε όσο περίμενα ή ήλπιζα και βρεθήκαμε αρκετοί κάτοικοι αυτές τις μέρες να μοιραζόμαστε ευκολότερα και πιό δίκαια την πόλη. 
Ξέρω, δεν λέω κάτι καινούργιο. Εξάλλου, αλλού θέλω να καταλήξω.»

«Πού θέλεις να καταλήξεις φιλενάδα; Πουθενά!
Δεν έχεις τι να γράψεις και ξεκίνησες τις αμπελοφιλοσοφίες. Δεν συνέβη τίποτα. Κανείς δεν ξέκανε κανέναν. Κανείς δεν ψήφισε τίποτα ή έτσι νομίζω, ουδείς δημιούργησε πρόβλημα εκ του μη υπάρχοντος.»
«Ρε συ, πλάκα-πλάκα, μήπως η ηρεμία έχει να κάνει με την απουσία των δημοσιογράφων απ’ τα κανάλια; Μήπως η είδηση και η όχι-είδηση σχετίζεται με το αν θα το κάνει κάποιος θέμα και όχι με το αν θα συμβεί πραγματικά κάτι; Δεν μπορεί η ζωή να έπαθε κράμπα ξαφνικά. Η γη γυρίζει, οι άνθρωποι-αν όχι στην Ελλάδα, αλλού-συνεχίζουν φυσιολογικά τις ζωές τους.
Τι συμβαίνει δηλαδή, όλα τα θέματα τεντώνονται και ζεσταίνονται στη γραμμή εκκίνησης περιμένοντας το πιστόλι για να τρέξουν; Απίθανο!»
«Τελικά, συνέβη ή δεν συνέβη κάτι αυτές τις μέρες;»
«Ε, όλο και κάτι θα συνέβη!»
«Και γιατί δεν μας ζαλίσανε τον έρωτα όπως συνήθως μ’ αυτό το κάτι;
Απαγορεύουν οι πρωτοκλασσάτοι στους αναπληρωματικούς να αναφέρουν σημαντικά θέματα γι’ αυτό έβλεπα στις ειδήσεις μόνο τους κώλους που με κάνουν κομπλεξικιά;»
«Λάθος κανάλι!;»
«Γιατί υπάρχει σωστό;;!! ΄Οχι σου λέω! Κι αλλού που γύρισα, μέχρι και χαμογελαστούς τους είδα. Βρες μου εσύ χαμογελαστή μούρη το χειμώνα να σε παραδεχτώ.
Κοριτσάκι δάγκωσε καρχαρία ή το ανάποδο-δεν θυμάμαι καλά, απόφαση για τον ΦΠΑ στο 23 τις μέρες που είναι αυξημένη η δουλειά για να μην τσινίξουν πολύ, την κυρία που άργησε καμμιά εξηνταριά χρόνια αλλά έβαλε σιλικονούχο, εγκαίνια νεκροταφείου…ανάλαφρα θέματα!
Ακόμα κι εκείνη τη χοντρή απ’ τη Γερμανία με τον ζουμπά απ’ την Γαλλία, σαν παρακατιανούς τους προβάλλανε. Σαν να λέγανε οι δικοί μας: βρήκες εποχή ρε φιλάρα, να συναντηθείς με τη ΛίλαΠάουζε! Δεν καθόσουνα με το μανάρι στο σπίτι και να βρεθείτε μόλις δροσίσει; Αφού κάποια στιγμή υποψιάστηκα οτι έδειχναν σε επανάληψη και τις ειδήσεις.»
«Πολύ φοβάμαι πως όταν επιστρέψουνε οι φίρμες θα βάλουνε το σκαμπώ μπροστά στο παράθυρο και θα κάνουν πάλι την τρίχα-τριχιά, που έλεγε κι ο θείος μου παλιά.»
«Τώρα εμείς να ανησυχούμε ή να κοιμόμαστε ήσυχοι;»
«Δεν ξέρω, περίμενε να σου πει ο τύπος με το προγούλι και το ανάποδο χαμόγελο.
Τι ξέρω εγώ απ’ αυτά! Τόσες μέρες πάντως καλά δεν ήμαστε;»
«Αμέ! ΄Αντε, καλό χειμώνα!»
«Ξέρεις οτι με νευριάζει αυτή η ευχή μες το κατακαλόκαιρο!»
«Καλά τότε. Καλό καλοκαίρι!;»

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..!, Επικαιρότητα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.