Εντάξει. ΄Εχουμε λεφτά τώρα.

 
   Χθές λοιπόν ήταν αυτή η συγκέντρωση απο τους κουστουμογραβατωμένους που είτε είναι αρχηγοί κρατών (Τι λες τώρα; Ωραία δουλειά αυτή!), είτε υπουργοί οικονομικών και μερικοί-πώς να το πω κομψά;-παρατρεχάμενοι απο τις τράπεζες.
   Τέλος πάντων, κατά πάσα πιθανότητα, ήμουν ο μόνος ζωντανός οργανισμός σε ακτίνα πολλών τετραγωνικών μιλίων (πιό στιβαρό το μίλι, αν και δεν ξέρω με τι και πόσο ισούται), που ΔΕΝ γνώριζε οτι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ραντεβού, ούτε το αντικείμενο που θα τους απασχολούσε. Κάπου θα το είχα ακούσει αλλά το αθώο και υγιές τμήμα τού εγκεφάλου μου το έβγαλε έξω, δίπλα στον κάδο των σκουπιδιών, να το φάνε μωρέ τα σκυλάκια…κρίμα!
   Το αθώο και υγιές τμήμα τής καθημερινότητάς μου όμως, περίμενε πώς και πώς το CSI -βάζω και ξυπνητήρι για να μην ξεχαστώ-και περίμενε και περίμενε και περίμενε…
΄Ακουγα απ’ το άλλο δωμάτιο μια μονότονη ομιλία. Δεν είναι δυνατόν να εκφράζεται έτσι μη λοβοτομημένος άνθρωπος, σκέφτηκα.
Ούτε διαφημίσεις μπαίνανε για να πάρω το μήνυμα οτι πλησιάζει η προβολή της σειράς. Τίποτα!
  ΄Αντε να δω τι δείχνει επιτέλους! Mon dieu! Monsieur Le Premier Ministre! (Η  μονότονη φωνή..!) Καλά! ΄Αμα τελειώσει θα ακούσω τις διαφημίσεις. Μπάαα…
Μετά απο κάμποση ώρα κι απο εκνευρισμό, αμ’  απ’ τη φωνή, αμ’ απ’ την καθυστέρηση, ξανακοιτάζω: ένας γερούλης με άσπρα μαλλιά και μια φωνή παρόμοια με την προηγούμενη που έκανε μετάφραση. Ούτε στον εχθρό μου τέτοιο κακό!
Να το παρακολουθήσω δεν ετίθετο θέμα ούτε γι’ αστείο, αλλά καιγόμουνα για το CSI. Θα το δείξουνε; Θα μιλάνε πολλή ώρα οι κυριούληδες;
   Στην επόμενη γύρα είχε σηκωθεί ο άλλος Monsieur, ο κανονικός με τη γκαστρωμένη τη γυναίκα ντέ! ΄Οχι ρε π$&@%# μου! Πολύ το μακρυγορούνε.
   Επιτέλους ακούω απ’ το άλλο δωμάτιο φυσιολογική φωνή, ζωντανού ανθρώπου, παίρνω θάρρος και ξαναπάω στην τηλεόραση. “Και τώρα θα παρακολουθήσετε…” τη συνέντευξη τύπου είπε, press conference που λένε και στο χωριό μου είπε, θα σε γελάσω! Πόση ώρα θα κρατήσει η ρουφιάνα η συνέντευξη; Ξεγελιέμαι και κάθομαι κι εγώ οτι τώρα όπου νάναι θα κάνουν αλλαγή βάρδιας οι κουστουμογραβατωμένοι με τους σιεσάηδες…
   Αποκόμισα τρελλό κέρδος απ’ το λάθος μου! ΄Εμαθα οτι απο αύριο (σήμερα δηλαδή), τελειώσανε οι έγνοιες μας και δεν θα ασχολούνται όλοι με τα χρέη και τα δάνεια και τη μαύρη μοίρα μας μάνα κακομοίρα μας.
Το μακρύνανε, το στενέψανε, τού βάλανε κι ένα βολανάκι να δείξει την αρχοντιά του και θα δώσουνε και μια ώθηση (κόσμια ελπίζω) στην ανάπτυξη και στους ρυθμούς της. (Της ανάπτυξης! Τι; Της σάμπα;) 
   Τώρα περιμένω πως και πως μήπως απαγορέψουνε να ασχολούνται πιά όλοι μ’ αυτό το θέμα. Τόση δημοκρατία πιά, μπουχτίσαμε.
Να τους το περιορίσουνε το γράψιμο και τα άρθρα και τις εκπομπές για τα οικονομικά κι ας ασχοληθούνε με σέρφινγκ, με πλέξιμο, με σαλιγκαροδρομίες, αδιάφορο, ΟΧΙ με οικονομικά!!! 
Λεφτά έχουμε, ότι θέλουμε κάνουμε!

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.