Αδιέξοδη οικονομία #2

   Εγώ θα ξαναρωτήσω γιατί κανείς δεν μου απάντησε: μέχρι ποιά δόση θα εξαγοράσουμε με το υπόλοιπο εισόδημα που μας έχει απομείνει;
΄Οταν τελειώσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πώς θα εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση;
΄Οταν θα έχουν πολυφορολογηθεί, επι ενός κλάσματος εισοδήματος που έχει απομείνει, όλοι οι φορολογούμενοι και κανένας φοροφυγάς, θα φθάσουν να βγάλουμε το καλοκαίρι, άντε τη χρονιά.
Και μετά τι;;;
΄Εχει προβλέψει κανένας πώς θα επιτευχθεί ανάκαμψη απο εξαθλιωμένους πολίτες, διαλυμένη αγορά και κατεστραμμένη οικονομία, χωρίς εισοδήματα, χωρίς αγοραστική δύναμη, χωρίς προσδοκία;
   Ποιός θα δουλεύει, πού και τι θα παράγει; Με ποιά αμοιβή και για ποιό σκοπό;
Μόνο όποιος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα. 
    Απολύτως αυτοκαταστροφικά, το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση τής δόσης και της επόμενης δόσης κι άλλης μίας δόσης… (Για τη χώρα μιλάω, όχι για εθισμένο ασθενή.)
   Δεν υπομένουμε και δεν θυσιαζόμαστε για να πληρώσουμε το χρέος αλλά για να το αυξήσουμε, να τελειώσουν τα λεφτά που μας δίνουν, να ξαναπληρώσουμε για να πάρουμε κι άλλα.  
   Υπάρχει σχέδιο και δεν το άκουσα; Υπάρχει στόχος που δεν τον έμαθα, εκτός απ’ την καταρράκωσή μας που είναι προφανής; Πληρώνω! Θέλω να το μάθω!
   Δεν βλέπω κάτι μεσοπρόθεσμο! ΄Αμεσο και οριστικό αφανισμό βλέπω. 
΄Εγινε ένα νόμισμα-η δραχμή-μπαμπούλας. Είτε γιέν, είτε πέσος έχουμε, στα ίδια θα καταλήξουμε αν δεν αλλάξει η διαχείριση και η λογική που δημιούργησε το πρόβλημα. 
   Είναι προσβλητικό να σε αντιμετωπίζουν σαν να έχεις νοητική υστέρηση. 
΄Αμα πληρώνεις δε, αναρωτιέσαι μήπως έχουν δίκιο.

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Επικαιρότητα, Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.