Επιστολή συμπαράστασης στους “Αγανακτισμένους” απο τον Μίκη Θεοδωράκη-ΣΚΑΪ

‘Ομορφη και εμψυχωτική! Ο γνωστός μας  Μίκης Θεοδωράκης, η σταθερά στην ταραχή. Και λέμε οτι κουραστήκαμε εμείς που δεν έχουμε ζήσει ούτε τα μισά!

Επιστολή συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους» από τον Μίκη Θεοδωράκη — ΣΚΑΪ (www.skai.gr).

 

[26.5.2011
   Πήγα χθές στο Σύνταγμα με πολλούς αγανακτισμένους συμπολίτες μου.
   Η ανακάλυψή μου υπήρξε οτι σε κάποιο στάδιο κοινών ενδιαφερόντων και επιδιώξεων, οι συμπολίτες γίνονται συνάνθρωποι. ΄Ισως να μπορεί να ισχύσει και μεταξύ συναδέλφων, συμμαθητών, συμπαικτών ή δεν ξέρω τι άλλο “συν-“. ΄Οπως μπορεί επίσης να πρόκειται για ξεχασμένη κατάσταση που εμφανίστηκε με αφορμή τις τρέχουσες συνθήκες. Δεν είναι και λίγο να διαπιστώνεις οτι πολλές χιλιάδες άνθρωποι όπως εσύ βρίσκονται σε παρόμοια δύσκολη θέση και νοιώθουν ίδια δυσφορία και αγανάκτηση.
   Θα ήθελα πρώτα να ευχηθώ να αποτελεί η έννοια “συνάνθρωπος” το σημείο εκκίνησης για την δημιουργία δεσμών και σε δεύτερο πλάνο να εντοπίσω το θετικό στοιχείο της κρίσης: υπενθύμιση, ξεσκόνισμα και φρεσκάρισμα της ανθρωπιάς μας.
Αρκετά με το “ο καθένας για πάρτη του”, τις είδαμε τις συνέπειες.
   Ελπίζω στο κοντινό μέλλον, οι συγκεντρώσεις να γίνουν απο “αποφασισμένους” .]

Advertisements

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Επικαιρότητα, Το χρώμα της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.