Ο καναπές αγανάκτησε

   Μετά την επιτυχία των συγκεντρώσεων των αγανακτισμένων πολιτών κι ενώ συνεχίζονται, σκέφτηκα λόγους που πιστεύω οτι συμβάλλουν στην επιτυχία τους.
   Πρώτο, βασικό και κύριο, το προφανές που είναι η αγανάκτηση. Το οτι μέχρι την περασμένη βδομάδα δεν εκφραζόταν δημόσια, ε! σημείο των καιρών.
   Δεύτερο, η απουσία “φορέων” απ΄την οργάνωση των συγκεντρώσεων. Δεν αποκλείω η αγανάκτηση να απευθύνεται και προς αυτούς που-τι θυμήθηκα τώρα!-τη μια μέρα κατεβάζανε κόσμο να διεκδικήσει και την επομένη εξευτέλιζαν με τους συμβιβασμούς τους τα όνειρα και το κόπο όσων είχαν συμμετάσχει. Ας μην μπώ και στο κεφάλαιο τού πόσο συνέβαλλαν στο να πάψει να θεωρούνται οι μαζικές ενέργειες αποτελεσματικές.
   Τρίτο και φαρμακερό, ο πρωτότυπος για τη χώρα μας τρόπος της αυθόρμητης συμμετοχής, ενέχει όση απενοχοποίηση προσφέρει το ακομμάτιστο των εκδηλώσεων-θα παραμείνει έτσι άραγε;-και όση απογοήτευση συσσώρευσε  η ανάγκη και το αδιέξοδο.
   Τι θα γεννήσουν αυτές οι συγκεντρώσεις δεν ξέρω. ΄Ισως να είναι ξεμούδιασμα απ’ τον καναπέ που είτε θα το ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες ή ένα μεγαλειώδες ξάπλωμα και οριστική παραίτηση.  
 
  

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.