Πρωινή γυμναστική

Ξυπνάς με την επιθυμία και την πεποίθηση οτι σήμερα μπορεί να είναι μια “άλλη” μέρα. Η μέρα που το σακίδιο που κουβαλάς δεν θα είναι ασήκωτο και θα περιέχει χρήσιμα και αγαπημένα εφόδια που διάλεξες εσύ και δεν σου τα φόρτωσαν πριν απο σένα για σένα. Αυτό το λένε αισιοδοξία! Και έρχεται η πρώτη αφορμή, μια ανάγκη, για να σου δείξει οτι το σακίδιο, αν δεν είναι γεμισμένο απο ξένα σώματα, πάντως είναι μολυνσμένο απ’ αυτά. Οι υποσχέσεις που έδωσες στον εαυτό σου όταν τον συνέλαβες την προηγούμενη φορά να μην είναι…ο εαυτός σου, έμειναν στο στάδιο των ευσεβών πόθων και ο αυτοματισμός χρησιμοποίησε αυτό-το κάτι-που θέλεις τόσο πολύ να πετάξεις, να ξεφορτωθείς. Ακόμα μια φορά νοιώθεις οτι είσαι υποπροϊόν μιας χημικής ένωσης που δεν ελέγχεις και υποκύπτεις στον ξένο δάκτυλο που θέλεις να κόψεις μεν αλλά…
-Είμαι το φερέφωνο, το κουρδιστό κουκλάκι, το ον που έχει μετά μανίας ψάξει την ταυτότητά του, την έχει ανακαλύψει με κόπους, ανασφάλειες και αυτοαμφισβητήσεις αλλά την αφήνει στην τσέπη όποτε την χρειάζεται; αναρωτιέσαι για να επιτείνεις το μαρτύριο.
Μπααα… Αγύμναστη είσαι. Στρώσου στις προπονήσεις και δείξε υπομονή πρωταθλητή-τη θέληση την έχεις-μέχρι να γυρίζει ο διακόπτης αυτόματα στην αυθεντικότητα και να μην κολλάει στην αναπαραγωγή.
΄Ο,τι κι αν σου κληροδοτήσανε μπορείς να το αποποιηθείς αν δεν το θέλεις και δεν το αγαπάς. Πολύ δε περισσότερο αν σου φοράει μια μουτσούνα που δεν θα διάλεγες ούτε τις απόκριες.
Ξέρεις κάτι; ΄Αμα το μοντέλο είναι δικό σου, λες κι ένα “γούστο μου καπέλο μου” και είσαι κυρία. ΄Αμα όμως είναι αλλονών τι θα πεις; (Οι ανάγκες της φωτογράφισης, δεν μετράνε.) 
Σε τι αναφέρομαι; Σε ό,τι θέλεις. Εσύ ξέρεις καλύτερα!  

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Η σκέψη της μέρας and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.