Λύκε, λύκε..!

 

Κοίτα τώρα τι σκέφτηκα! Απ΄τη μιά έχουμε τους φόβους και τις ανησυχίες κι απ’ την άλλη τη ζωή που θέλεις να συνεχίσεις, να την πάρεις και να την στύψεις, να την φχαριστηθείς. ΄Εστω οτι η θεωρία που λέει οτι οι φόβοι είναι άχρηστοι, επιβλαβείς και-κυρίως-δημιουργήματα νοσηρής διεργασίας, είναι σωστή. Τι κάνεις λοιπόν!;
Παριστάνεις οτι δεν υπάρχουν, δεν τους αντιλαμβάνεσαι, δεν σε επιρρεάζουν και κινείσαι σαν ένα υγιές και άνετο άτομο. Αφού οι εγκεφαλικές ή οι ψυχικές διεργασίες δημιουργούν εμπόδια, αμφιβολίες και αναστολές, τους γυρίζεις την πλάτη. Αν ενεργήσεις σαν να πρόκειται για φανταστικά, ανυπόστατα δημιουργήματα, κάτι σαν ολογράμματα και όχι πραγματικότητα και αλήθεια, πού ξέρεις; μπορεί να χάσουν την ενέργειά τους και το αποτέλεσμα να φανερώσει τον παραλογισμό τους.
Η σκέψη πάνω στο φόβο, αποτελεί την τροφή του. Η προσπάθεια να τους αντιμετωπίσεις με την λογική, τους εφοδιάζει με λογική που δεν έχουν. Η περιφρόνηση, η κατά μέτωπο επίθεση και η αδιαφορία αλλά πιο πολύ η απόφαση να ζήσεις ελεύθερη/ος, ίσως τους κάνουν να σκάσουν σαν σαπουνόφουσκες. Κάτι σαν: φοβάμαι αλλά το κρατάω κρυφό-κυρίως-απ’ τον εαυτό μου.
Ο μπαμπούλας υπάρχει αν και εφόσον πιστεύεις οτι υπάρχει και η πίστη αυτή επενεργεί σαν ιός στις αισθήσεις. Οι σκιές και οι ήχοι καθορίζουν τη φύση τού μπαμπούλα. Αν η πίστη λοιπόν τούς δημιουργεί, όμοια μπορεί να τους εξαφανίσει. Δεν χρειάζεται γενναιότητα, θάρρος, αυταπάρνηση, ούτε ταχυκαρδίες, ιδρώτας, αναβολές, ενδελεχής ανάλυση και λοιπά κουραστικά. Αρκεί να αμφισβητήσεις το προφανές. Μήπως η σκιά παριστάνει κάτι άλλο; Και η σκιά δεν παριστάνει τίποτα ξαφνικά. Αφού χρειάζεσαι να προφυλαχθείς απο κάτι, προφυλάξου απ’ τα δημιουργήματά σου.
Πιστεύω πως ακόμα κι αν επιζήσει η υποψία οτι ο μπαμπούλας υπάρχει, πάντως δεν θα το έχει μάθει κανείς κι εσύ θα έχεις ανακαλύψει τη μέθοδο να φεύγει, να μη σε βασανίζει, να μην σε εμποδίζει.
Με τον καιρό-αφού έχεις ανάγκη απο τεκμήρια-θα αποδειχθεί η ανυπαρξία λογικής βάσης. Στο μεταξύ, με φόβο ή χωρίς, εσυ θα έχεις κάνει τα βήματα που επιθυμείς.
Στην πορεία σου προς τη δημιουργία, την ελευθερία, τη χαρά, δεν θα έχεις επιτρέψει να σε παγώσει ο φόβος. Γιατί άλλο φοβάμαι, άλλο καταδυναστεύομαι απ’ το φόβο μου. Κάτι τέτοιο…

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Δες το κι έτσι..!, Το χρώμα της μέρας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Λύκε, λύκε..!

  1. Pingback: Χωρίς φόβο… | womaneveryday

Comments are closed.