Λάθος

Υπέροχος ο αλάνθαστος εαυτός, αλλά μετά απο ένα διάστημα με προσπάθεια να μην κάνει λάθη, βαριέται, επαναστατεί και λάθη κάνει ούτως ή άλλως. ΄Ισως το νόημα βρίσκεται στο να παραδεχόμαστε, να αποδεχόμαστε και να επωφελούμαστε απ΄αυτά. ΄Οταν εθελοτυφλούμε και στρουθοκαμηλίζουμε είναι σαν να απαρνιόμαστε ένα κομμάτι τού εαυτού μας και σαν να πιστεύουμε οτι αν κλείσουμε τα μάτια γινόμαστε αόρατοι. Είναι ζόρικο να κοιτάξουμε-πόσω μάλλον να παραδεχθούμε-τα λάθη που διαπράξαμε, με κρυφή εξαίρεση το να ορκιστούμε οτι δεν θα τα επαναλάβουμε και σπανιότατα για να διδαχθούμε. Σκέφτομαι πως χρησιμεύει, λυτρώνει και-κάτι λίγο-εξυψώνει το να ζείς με αυτά-χωρίς αυτά. Συχνά δεν διορθώνονται και οπωσδήποτε, ό,τι έχει γίνει δεν ξεγίνεται. Ωστόσο αποτελούν μέρος της ιστορίας μας και-απο νοήμονες-δεν επαναλαμβάνονται-λέμε τώρα. Μια πρωτοποριακή σχολή διδάσκει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανορθώσουμε ή να απαλύνουμε τις συνέπειες, με απαραίτητη προϋπόθεση την απόλυτη παραδοχή τού λάθους κι ένα είδος ταπεινότητας που επιτρέπει τόση γενναιότητα. Δυσάρεστο και άβολο στην εφαρμογή του, ίσως όμως ωφέλιμο.Το ζητούμενο είναι να αποφύγουμε την επανάληψη, να μην χρεώσουμε στον εαυτό μας λάθη άλλων και να πετύχουμε την απενοχοποίηση.
Σωστό?

About Elisabeth P

My websites: womaneveryday με σκέψη για όλα-σχεδόν(https://womaneveryday.wordpress.com/), Climate Change-Human Case/Κλιματική Αλλαγή-Ανθρώπινη Υπόθεση (https://climatechangeplanet.wordpress.com/), The World The People ...and the truth (https://theworldthepeople.wordpress.com/)
This entry was posted in Για δεύτερη σκέψη, Δες το κι έτσι..!, Η σκέψη της μέρας and tagged , , , . Bookmark the permalink.