Η επιρροή του αστρολογικού ωροσκοπίου

Posted on Σα 5 Μάι 2012 by

   Την ώρα που τα ανιψάκια παίζουν αμέριμνα με τα τραινάκια τους μέσα στο σπίτι, απο τον κήπο ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος και αμέσως μετά η κραυγή ΟΧΙΙΙΙΙ!
Τα ανιψάκια τρέχουν στον κήπο όπου ο θείος τους, ο Ντόναλντ Ντακ κλαίει επειδή ένα μεγάλο ξερό κλαδί έχει κοπεί από το δέντρο του κήπου τους κι έχει πέσει πάνω στο αυτοκίνητο που μόλις έχει πλύνει.
Παρά τις λογικές εξηγήσεις των παιδιών, εκείνος αποφαίνεται:“Φταίει η μαύρη μου η ατυχία! Τίποτα δεν μου πάει καλά!”
Φεύγει για μια βόλτα για να ηρεμήσει και περπατάει μουρμουρίζοντας: “Γεννήθηκα άτυχος! Είναι οι μοίρα μου! Η κακοτυχία με κυνηγάει παντού!”
    Αφηρημένος, περνάει κάτω απο την σκάλα χωρίς να ακούσει εκείνον που είναι επάνω και βάφει. Το δοχείο με το χρώμα πέφτει στο κεφάλι του.
Με το κεφάλι καλυμμένο δεν βλέπει την τρύπα του υπονόμου που είναι ανοιχτή και πέφτει μέσα. Ο τεχνίτης που δουλεύει και του πέφτει ο Ντόναλντ στο κεφάλι, τον πετάει έξω. “Όλοι τα βάζουν μαζί μου! Είμαι το πιο άτυχο παπί του κόσμου! Δεν αντέχω άλλο! Κλαψ!”
Πειραματίζεται με την ατυχία του και στέκεται στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε μια λακούβα με νερά απ’ όπου περνάει ένα αυτοκίνητο και τον κάνει μούσκεμα.
   Το βρεγμένο παπί και τις αναποδιές που του συνέβησαν βλέπει ένας άντρας με κάπα και ημίψηλο καπέλο που συστήνεται: “Αστρολάβιος Τοξότης, μάγος και αστρολόγος.” 
Εξηγεί στον Ντόναλντ οτι δεν είναι η ατυχία που τον κυνηγάει αλλά η άγνοιά του για την επιρροή του “αστρολογικού ωροσκοπίου” του.
Τον ξεναγεί στον χώρο του όπου περιμένουν για τις προβλέψεις και τις συμβουλές του πολλοί πελάτες του, μεταξύ των οποίων ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζων Ρόμπαξ.
Ο μάγος και αστρολόγος προσφέρει την βοήθειά του στον Ντόναλντ κι εκείνος επιστρέφει στο σπίτι μέσα στην τρελλή χαρά επειδή όπως λέει: “Χάρη στην αστρολογία, βρήκα τον τρόπο να τα κάνω όλα σωστά!”
Οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη είναι “ανόητα και αδαή πλάσματα” κατά τη γνώμη του επειδή δεν πείθονται. 
   Ο Ντόναλντ, μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζει την παραμικρή του πράξη με κριτήριο τους πλανήτες. Απορρίπτει την πρόσκληση της Νταίζυ λόγω αντίθεσης πλανητών. Διαπιστώνει οτι παρ’ ολίγο να σπάσει το δόντι του επειδή δεν έπρεπε να φάει καρύδια γιατί “οι πλανητικοί συνδιασμοί δημιουργούν δυσμενείς επιρροές για κάθε είδους ξηρούς καρπούς!” 
   Όταν φθάνει στο σπίτι ο θείος Σκρούτζ, προσκεκλημένος από προηγούμενες μέρες για φαγητό, αφού ο Ντόναλντ συμβουλεύεται τα άστρα, αποφαίνεται οτι δεν υπάρχει κίνδυνος απο καλεσμένους για φαγητό. Ο Σκρούτζ Μακ Ντακ θεωρεί κουταμάρες την αστρολογία κι ο Ντόναλντ τον αποστομώνει αφού τον πληροφορεί οτι ο Ρόμπαξ-ο σημαντικότερος ανταγωνιστής του Σκρούτζ-“συμβουλεύεται τα άστρα προτού επιχειρήσει οποιαδήποτε δουλειά!”
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σκρούτζ καταβάλλεται επειδή τον τελευταίο καιρό ο Ρόμπαξ, χάρη στις προβλέψεις του αστρολόγου του, έχει κλείσει πολλές επιτυχημένες συμφωνίες.
Ο Ντόναλντ αναλαμβάνει να μελετήσει τις αστρικές επιρροές για να βγει νικητής ο θείος Σκρουτζ έναντι τού Ρόμπαξ.
Η σημαντική δουλειά που προσδοκά να κλείσει ο Σκρουτζ με τον εμίρη Μουσταφά Πετρόλ κινδυνεύει να αποτύχει όμως επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ντόναλντ, ο κομήτης Γενοβέφα θα προκαλέσει μια καταστροφική επιρροή.
   Του προτείνει να αλλάξουν την πορεία του κομήτη, ο Σκρουτζ συμφωνεί κι αρχίζει να κατασκευάζει έναν πύραυλο πάνω σε σχέδια του Κύρου, που με τις “εκτοξευόμενες βεντούζες” του θα βγάλει τον κομήτη απο την τροχιά του.
Παρά την μυστικότητα των εργασιών, ο Ρόμπαξ μαθαίνει τα σχέδια του Σκρουτζ. Φτιάχνει κι εκείνος έναν πύραυλο ίδιο ακριβώς με τον δικό του, που θα επαναφέρει τον κομήτη στη θέση που τον ευνοεί.
Ο Σκρουτζ συνοδευόμενος απο τον ανηψιά του Ντόναλντ και τα ανηψάκια Χιούη, Λιούη και Ντιούη, απογειώνει τον πύραυλο και απειλεί τον κομήτη Γενοβέφα: “Θα σε μάθω εγώ κακομαθημένε κομήτη, να μην χαλάς το ωροσκόπιό μου! Χε! Χε!”
   Στο διάστημα, συναντούν τον κομήτη και εκτοξεύουν στο μέρος του μια απο τις τέσσερεις βεντούζες που έχει ο πύραυλος. Πολύ σύντομα όμως φθάνει ο Ρόμπαξ με τον δικό του πύραυλο, εκτοξεύει μία άλλη βεντούζα και επαναφέρει τον κομήτη στην παλιά του τροχιά! Ο Σκρουτζ αντεπιτίθεται με δεύτερη βεντούζα ακολουθεί μάχη και ο κομήτης Γενοβέφα καταλήγει εκεί απο όπου ξεκίνησε·στην αρχική του τροχιά.
   Ο Ρόμπαξ επιστρέφει στην γη κι ο Σκρουτζ κλαίει απαρηγόρητος: “Μπου χου χου! Το ωροσκόπιό μου καταστράφηκε!”
Ο Ντόναλντ έχει τη ιδέα να εμβολίσουν τον κομήτη με το ίδιο τους το σκάφος. Το παράτολμο εγχείρημά τους πετυχαίνει και ο Σκρουτζ πανηγυρίζει ενώ επιστρέφουν στην γη.
Πριν προσγειωθούν, βλέπουν τον κομήτη που έχει αλλάξει τροχιά, να  πλησιάζει την γη! Για την ακρίβεια την Λιμνούπολη και ακριβέστερα το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ! “Το διέλυσε! Τα δολλαριάκια μου! Πάνε τα δολλαριάκια μου… Εσύ φταις για όλα! Θα σε λιώσω!”, φωνάζει ο Σκρουτζ ενώ κυνηγάει τον Ντόναλντ.
Τα ανηψάκια, παρακολουθούν και συμπεραίνουν: “Το ωροσκόπιο του θείου Ντόναλντ δεν είναι καθόλου ευνοϊκό!”

ΠΗΓΗ: περιοδικό Κλασικά  τεύχος 232 
Απόδοση: womaneveryday

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s