Υποψήφιοι βουλευτές

Posted on Σα 21 Απρ 2012 by

Στον (ή μήπως “στους”; Δεν ανεβοκατεβαίνω σε όλους δα!) σταθμό του μετρό μοιράζουν φυλλάδια. Χρόνια τώρα…
   Επειδή οι άνθρωποι που τα διανέμουν είναι βιοπαλαιστές, επειδή είναι αυτονόητο πως αν παίρνουμε τα φυλλάδια βοηθάμε να κάνουν την δουλειά τους στο κρύο, την ζέστη, τον αέρα και με ορθοστασία, επειδή γνωστοί και φίλοι μου κάνουν αυτή την δουλειά, επειδή έχω σκεφτεί πως ίσως αποτελέσει την μελλοντική μου καριέρα, αλλά κυρίως επειδή αγγίζει την καρδιά μου το-ειλικρινές ή επιβεβλημένο, αδιάφορον-ευχαριστώ που λένε πολλοί απο τους διανομείς, όσο μπορώ δεν αποστρέφω το βλέμμα, ούτε αρνούμαι να πάρω-συχνά για πολλοστή φορά-, τα διαφημιστικά που μοιράζουν. 
   Χθες, μόνο όταν άδειαζα το βράδυ την τσάντα μου διαπίστωσα πως ήταν φυλλάδια προεκλογικής εκστρατείας υποψήφιων βουλευτών. Δύο διαφορετικών κομμάτων.
Αυτό εξηγεί την διστακτικότητα του δεύτερου στη σειρά διανομέα να μου δώσει απο τα δικά του; Ίσως σκέφτηκε πως αν ενδιαφέρομαι για τον ένα υποψήφιο, δεν μπορεί να ενδιφέρομαι και για τον άλλο. Η αλήθεια είναι πως δεν ενδιαφέρομαι για κανέναν, όχι μόνο απο τους δύο αλλά απο το πλήθος των υποψηφίων.
Δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο μέλος target group απο μένα-ever και για όλα τα προϊόντα. Δεν αναγνωρίζω τα περισσότερα απο τα brands που οι συμπολίτες μου είτε πληρώνουν αδρά, είτε αγοράζουν απο τους αλλοδαπούς-εκείνους που το θέμα τους “διευθετείται” αυτές τις μέρες.
Δεν γνωρίζω τα ονόματα του πολιτικού προσωπικού επειδή ποτέ δεν είχα σε εκτίμηση το αξίωμά τους. Τους θεωρώ, όπως οι Δανοί αν θυμάμαι καλά, λειτουργούς που αναλαμβάνουν να μας υπηρετήσουν-με την καλή έννοια-αλλά που στην Ελλάδα τους υπηρέτησε ο κόσμος-με την κακή έννοια. Συνεχίζω.
   Νοιώθω παλιομοδίτισσα, όχι για όλα τα ανωτέρω αλλά επειδή νόμιζα πως τα χρώματα είναι ενδεικτικά των κομμάτων. Τα δύο φυλλάδια, που μετά το παρόν άρθρο θα πάνε στην τσάντα της ανακύκλωσης όπου θα περιμένουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους που θα φέρω πίσω απο το εκλογικό κέντρο, έχουν ίδιο χρωματικό φόντο.
Άει στο καλό, πάνω που τα είχα αποστηθίσει!
   Όπως σε προεκλογικά χαρτάκια που είχα δει στο παρελθόν, οι διαφημιζόμενοι είναι πολυπράγμονες, πολυτάλαντοι, πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρόντες, έχουν ζήσει ζωές προορισμένες και αφιερωμένες στο καλό του τόπου, των ελλήνων και το δικό τους-αυτό το αποσιωπούν ως αυτονόητο υποθέτω.
Σε αντίθεση με προεκλογικά χαρτάκια του παρελθόντος ωστόσο που τόνιζαν την μακραίωνη εμπειρία τους στα πολιτικά πράγματα του τόπου-ακόμα κι αν επρόκειτο για τον “Σύλλογο των Απανταχού Νηπίων που στα Διαλλείμματα του Βρεφονηπιακού τρώνε Κουρκουμπίνια αντί για Φρουτόκρεμα”-στο παρόν, είναι φρέσκοι, με καθαρό πρόσωπο, με ανανεωτική διάθεση, με δροσερή αναπνοή και πιο άσπρα δόντια.
Δεν είναι “απ’ αυτούς που ξέρουμε”-υπονοούν- είναι απο αυτούς που θα μάθουμε-απεύχομαι.
   Ο ένας απο τους δύο “δικούς μου”, είναι υποψήφιος με καινούργιο κόμμα.
Μούγκα για το πολιτικό του παρελθόν! Έγινε κι αυτός φρέσκος με τον τρόπο του.
   Απορίες:
Πώς γίνεται το τσουβάλι που είχε μέσα αυτούς που ξέρουμε δηλαδή όσους αμέσως και εμμέσως και σαφώς οδήγησαν μια χώρα στην ξεφτίλα, να μπορεί να υποδεχθεί άλλους που σκέφτονται και θα πράξουν διαφορετικά;
Οι συγκεκριμένοι, ποιούς ψήφισαν στο παρελθόν;
Τώρα θα τους ξαναψήφιζαν;
Γιατί;
Είναι συνυποψήφιοι στο ίδιο κόμμα;
Αν διαφοροποιούνται, πώς συνυπάρχουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, πώς φαντάζονται/ οραματίζονται/φιλοδοξούν οτι θα συγκυβερνήσουν με τους προκατόχους τους και πώς ανέχονται να τους ακούν-όπως όλοι μας εξάλλου-να:
α) αποποιούνται τις ευθύνες τους;
β) να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέπραξαν σε εθνικά εγκλήματα;
γ) να ξαναζητούν την ψήφο των πολιτών; -ίδιων ή διαφορετικών δεν τους απασχολεί, είμαι σίγουρη 
δ) να μην αναφέρονται στο παρελθόν τους καθόλου, σαν να γεννήθηκαν χθες-παρά την μακρόχρονη δράση τους;;
   Οι γονείς μας επαναλάμβαναν ακούραστα: να προσέχεις τις παρέες σου. Αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, δεν προσέχουν καθόλου τις παρέες τους.
   Επιπλέον, απαιτώ στα φυλλάδιά τους να έχουν σελίδα με “πόθεν έσχες”, όχι μόνο με υλικά/ περιουσιακά στοιχεία.
Να δηλώσουν πώς μπήκαν στην πρώτη και στη δεύτερη και όλες τις επόμενες δουλειές που αναφέρουν, να μας ενημερώνουν για τις μεθόδους και τα ταλέντα που χρησιμοποίησαν για να ανέλθουν στις αντίστοιχες ιεραρχίες μιάς και όλοι είναι εξελιγμένα όντα σε αντίθεση με εκείνους που προσκαλούν ως ψηφοφόρους τους που για κάποιους λόγους βρέθηκαν χωρίς στον ήλιο μοίρα.
Να πληρώσουν τα έξοδα σε έναν τουλάχιστον άνεργο μεν, φιλόδοξο και πατριώτη δε, που επιθυμεί να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του αλλά δεν έχει πόρους- και να τους το ξεπληρώσει όταν εκλεγεί βρε αδερφέ! 
Να βάλουν ως προϋπόθεση της δικής τους καθαρής και φρέσκιας υποψηφιότητας, να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου, δηλαδή να μην συμμετέχουν στο ίδιο κόμμα όσοι-αποδεδειγμένα ή αναπόδεικτα, το ίδιο είναι-έχουν εμπλακεί σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.
Θα ξεκινήσουν το έργο τους πριν ακόμα εκλεγούν. 

Υ.Γ.(ων ουκ έστι αριθμός)

  • Μεγάλο sorry για τις πολλές “ξένες” λέξεις.
  • Το θέμα/πρόβλημα/απορίες, δεν εξαντλούνται στο παρόν πόνημα αλλά εγώ αναρωτιέμαι μέρα νύχτα και δεν το θέλω να σας κρατώ απίκο.
  • Εσείς πήρατε φυλλάδια; Πείτε μας τις απόψεις σας, σας παρακαλούμε!
  • Δεκάδες λέξεις του κειμένου θα μπορούσαν και τους έπρεπε να είναι σε εισαγωγικά. Είναι πολλές και τις αφήνω στην αίσθηση χιούμορ τού αναγνώστη.
  • Χθες, για πρώτη φορά είδα τα φυλλάδια  πεταμένα στον κάδο και όχι στον δρόμο και στον χώρο γύρο απο την έξοδο του μετρό. Πρόοδος και το καλό να λέγεται!

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s