Σχέδια για αποχώρηση της Ελλάδας απο το ευρώ

Posted on Κυ 19 Φεβ 2012 by

Η Γερμανία καταρτίζει σχέδια για την αποχώρηση της Ελλάδας απο το ευρώ. 

Σχέδια για πιθανή χρεωκοπία και έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ, έχουν συνταχθεί στη Γερμανία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει πλέον το γεγονός οτι το ελληνικό χρέος, στροβιλίζεται εκτός ελέγχου-με ή χωρίς το πακέτο διάσωσης.

Το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών πιέζει ενεργά ώστε η Ελλάδα να κηρύξει χρεωκοπία και να συμφωνήσει σε κούρεμα των χρεών της προς τις τράπεζες, μια κίνηση που θα χαρακτηριζόταν ως αθέτηση απο τις οικονομικές αγορές. 

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν την Δευτέρα για να εγκρίνουν την επόμενη δόση των δανείων απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, που επιδιώκει να αποτρέψει την χρεωκοπία, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση βέζει τα οικονομικά της χώρας σε τάξη.

                 

Τα μέτρα αυστηρής λιτότητας που απαιτούνται έχουν προκαλέσει έντονο θυμό στην Ελλάδα και οι περικοπές που χρειάζονται είναι τόσο βαθιές, που ο υπουργός οικονομικών Wolfgang Schauble δεν πιστεύει οτι καμμία κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει.

Η απαισιοδοξία του επισημάνθηκε με απογοήτευση σε μυστική αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ οτι ακόμα κι αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποσχέσεις της, δεν θα ήταν αρκετό για να επιτύχει τον στόχο να φέρει το συνολικό χρέος στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (GPD) μέχρι το 2020.

“Απλά πιστεύει οτι οι Έλληνες δεν μπορούν κα κάνουν ότι απαιτείται. Ακόμα κι αν απο θαύμα έκαναν ότι έχουν υποσχεθεί, ο ίδιος-κι μια αυξανόμενη ομάδα-είναι πεπεισμένοι οτι δεν θα βγάλει την Ελλάδα απο την τρύπα”, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης. 

  Brussels 8:16PM GMT 18 Feb 2012

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Picture © Chappatte, distributed by Globe Cartoon. More cartoons on Chappatte’s web site. Geneva-based Patrick Chappatte works for the International Herald Tribune, for Geneva newspaper Le Temps, and for NZZ am Sonntag. All cartoons reproduced with permission.

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s