Λαγκάρντ: σταδιακός περιορισμός του ελλείματος

Posted on Δε 7 Μάι 2012by

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde κάλεσε τα ανεπτυγμένα κράτη να περάσουν “σταδιακές” οικονομικές περικοπές, καθώς οι ψηφοφόροι στην Γαλλία και στην Ελλάδα απέρριψαν την λιτότητα ως μοναδική λύση στην κρίση χρέους της Ευρώπης.
Français : Christine Lagarde, directrice génér...

Français : Christine Lagarde, directrice générale du Fonds monétaire international (FMI) English: Christine Lagarde, Managing Director, International Monetary Fund (Photo credit: Wikipedia)

“Η λιτότητα έναντι της ανάπτυξης είναι η τρέχουσα δημόσια συζήτηση,” δήλωσε η Λαγκάρντ σήμερα σε παρατηρήσεις στα πλαίσια προετοιμασίας για ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Ελβετία. “Υποστηρίζω οτι δεν είναι ‘ή έτσι, ή αλλιώς’. Μπορούμε να σχεδιάσουμε μια στρατηγική που να είναι καλή για σήμερα και καλή για αύριο.” 

Με την ανεργία στην περιοχή του ευρώ στο υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 15 χρόνια και μια οικονομία που το ΔΝΤ προβλέπει οτι θα συρρικνωθεί φέτος, μερικά απο τα 17 μέλη της κοινότητας, στρέφονται κατά των σχεδιών λιτότητας της Γερμανίας.

Ο γάλλος σοσιαλιστής Francois Hollande νίκησε τον πρόεδρο Nicolas Sarkozy χθες και δεσμεύθηκε να πιέσει για λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η Ισπανία και η Ιταλία χαλαρώνουν τους στόχους για το έλλειμμα και η κυβέρνηση της διαβαθμισμένης με ΑΑΑ Ολλανδίας, υποχώρησε τον περασμένο μήνα εν μέσω της προσπάθειας να βαθύνει τις μειώσεις του ελλείμματος.

Ενώ οι δημοσιονομικές προσαρμογές “είναι ουσιώδεις” και απαιτεί απο τις κυβερνήσεις διάταξη σχεδίων για την μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα, “γνωρίζουμε πως η οικονομική λιτότητα επιβραδύνει την ανάπτυξη και τα φαινόμενα είναι χειρότερα σε περιόδους ύφεσης,” δήλωσε η Λαγκάρντ.

Ως αποτέλεσμα, “ο σωστός ρυθμός είναι ουσιαστικής σημασίας,” είπε.

ΠΗΓΗ: Bloomberg
Απόδοση: womaneveryday

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s