Η Βραζιλία ισχυρότερη οικονομικά απο την Αγγλία

Posted on Τρ 6 Μαρ 2012 by

Η οικονομία της Βραζιλίας βρίσκεται πλέον στην 6η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών της. 
Με  οικονομική αύξηση 2,7% τον περασμένο χρόνο, τα επίσημα μεγέθη απο το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) και απο άλλους οικονομικούς αναλυτές, δείχνουν αύξηση μεγαλύτερη απο το 0,8% της Μεγάλης Βρετανίας. 

Η αξία της χώρας ανέρχεται σε 2,5 τρις $ (1,9 τρις ευρώ).
Η άνοδος της Βραζιλίας στην παγκόσμια κατάταξη είναι καθοριστική και συμβολική κατά τον υπουργό οικονομικών Guido Mantega, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης πέρισυ απο την Κίνα, που ξεπέρασε την Ιαπωνία. Ο υπουργός δήλωσε επίσης οτι είναι σημαντικό να βρίσκεται η χώρα του ανάμεσα στις πιο δυναμικές οικονομίες με σταθερή ανάπτυξη. 
Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου και των τροφίμων, οδήγησε την Βραζιλία σε ταχεία ανάπτυξη. 
Το τελευταίο τρίμηνο του 2011, η οικονομική αύξηση του 0,3%, ήταν χαμηλότερη απο τις προβλέψεις των αναλυτών, γεγονός που η πρόεδρος της χώρας Dilma Rousseff απέδωσε στην  ασθενή οικονομική κατάσταση παγκοσμίως κατά το περασμένο έτος και στην ανάγκη καταπολέμησης του πληθωρισμού.   
Να σημειώσουμε οτι η πρόεδρος της Βραζιλίας είναι σύμφωνα με το Forbes, η 3η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο και 22η στη γενική κατάταξη. 

English: Official photo of President Rousseff,...Image via Wikipedia

 Η Βραζιλία, η ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής και μία απο τις τέσσερεις ονομαζόμενες χώρες BRIC -μαζί με την Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα- είδε την οικονομία της να εκτινάσσεται τα τελευταία χρόνια με ρυθμούς που ξεπερνούν κατά πολύ τις ΗΠΑ και την δυτική Ευρώπη, αλλά που αύξησαν και τον πληθωρισμό.

Με σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να ανακαλύπτονται έξω απο τις ακτές της Βραζιλίας τα τελευταία χρόνια, η χώρα είναι η ένατη πετρελαιοπαραγωγός παγκοσμίως και η κυβέρνηση ελπίζει να μπει στις πέντε πρώτες.

Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 και το Rio de Janeiro θα είναι η έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

ΠΗΓΗ: BBC Business , Economy Watch

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s