ΔΝΤ: Η μακροζωία θέτει σε κίνδυνο τους κρατικούς προϋπολογισμούς

Posted on Τε 11 Απρ 2012 by

«Σύμφωνα με την αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, ούτε τα αμερικανικά ομόλογα μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς επενδύσεις.
Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων, θα μπορούσε να επηρεάσει τα ιδρύματα κοινωνικής ασφάλισης και τους λογαριασμούς τους στα κράτη.
Το ΔΝΤ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων οτι “η προσφορά ασφαλών κεφαλαίων, έχει μειωθεί ταυτόχρονα με την ικανότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παράγει τέτοιου είδους κεφάλαια.”
Για τους περισσότερους κρατικούς προϋπολογισμούς υπάρχει ο κίνδυνος απο την παράταση της διάρκειας ζωής. “…εάν το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξηθεί κατά τρία χρόνια περισσότερο απο το αναμενόμενο μέχρι το 2050, τα κόστη θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω κατά 50%.

Οι κυβερνήσεις απο την πλευρά τους, πρέπει να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και να αναπτύξουν στρατηγικές για να “μοιραστούν τον κίνδυνο με τον ιδιωτικό τομέα και τα άτομα.”
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Washington, τις προηγούμενες δεκαετίες, οι άνθρωποι που γερνούσαν “κατανάλωναν αυξημένους πόρους, επιβαρύνοντας έτσι επί δημόσιων και ιδιωτικών μεριδίων.”
Ακόμα κι αν εκείνοι που πληρώνουν τις συντάξεις είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτή την πιθανότητα, “οι υπολογισμοί έχουν γίνει με προβλέψεις του παρελθόντος που έχουν εκτιμήσει οτι οι άνθρωποι θα ζούσαν λιγότερο.
Κατά το ΔΝΤ, λίγες κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τον κίνδυνο που σχετίζεται με τον μεγαλύτερο χρόνο ζωής των ανθρώπων.»
ΠΗΓΗ: la Repubblica

(Φωτο: καμμία σχέση με το…γνωστό IMF)

                                           ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αυτά εν ολίγοις λέει το ΔΝΤ και ο μόνος λόγος που δεν απαιτεί να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη και να πάμε να πεθάνουμε, είναι επειδή ενδιαφέρεται για το χρήμα και για τίποτε άλλο. 
Όχι για την ανθρώπινη ζωή, διότι αυτή αποτιμάται σε πόρους των ταμείων και σε λογαριασμούς στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Τίμια εξήγηση, δεν λέω…
Δεν ξέρω σε ποιές λύσεις θα καταφύγει η παγκόσμια οικονομία εάν δεν βγει ο λογαριασμός.
“Άσε μας τώρα! Τι να τους κάνεις τους ανθρώπους αν δεν έχεις λεφτά;!” ακούω μια ΔΝΤική φωνή να λέει (ίσως είναι η Λαγκάρντ).
“Ψόφος, σε όσους μας τρώνε τα λεφτά μας!”, είπε μια άλλη φωνή που δεν κατάλαβα απο που προήλθε…

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s