Για τον Νορβηγό δολοφόνο

Posted on Τρ 10 Απρ 2012 by

Μια αντεξέταση απο ειδικό ψυχίατρο, του Anders Behrik Breivik, που κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου, αντικρούει τα αποτελέσματα του πρώτου επίσημου ειδικού ο οποίος είχε κάνει μέσα στον προηγούμενο χρόνο, την εκτίμηση οτι ο Μπρέιβικ έπασχε απο “παρανοϊκή σχιζοφρένεια”, που υποστήριζε τον εγκλεισμό σε ψυχιατρείο μάλλον παρά ποινή φυλάκισης.
Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε απο την νορβηγική δικαιοσύνη ως ποινικά υπεύθυνος.
Τελικά, θα επιστρέψει στο δικαστήριο του Όσλο, για να επιλυθεί αυτό το δύσκολο θέμα σε μια απόφαση που αναμένεται τον Ιούλιο. Η δίκη του Μπρέιβικ, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.
Η ενοχή του είναι σαφής-παρότι αρνείται να δηλώσει ένοχος, ο ακροδεξιός εξτρεμιστής αναγνωρίζει τα γεγονότα-και το ζήτημα είναι η ψυχική του υγεία.
Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, είχε κατ’ αρχήν σκοτώσει οκτώ άτομα με βόμβα που πυροδότησε και είχε τοποθετήσει στο ισόγειο του κτηρίου που είναι η έδρα του πρωθυπουργού, ο οποίος απουσίαζε εκείνη τη στιγμή.
Στη συνέχεια, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, εκτελούσε εν ψυχρώ για περισσότερο απο μια ώρα, μέλη της νεολαίας των εργατικών που είχαν συγκεντρωθεί στην θερινή κατασκήνωση στο νησί Utoeya κοντά στο Όσλο. Τα πυρά είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα 69 θύματα, κυρίως εφήβους παγιδευμένους απο τα παγωμένα νερά της λίμνης. 

Αποδόση: womaneveryday

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s