Ιός απειλεί με black out το διαδίκτυο

Posted on Δε 23 Απρ 2012 by

ΗΠΑ
Το FBI προειδοποιεί:”Εκατοντάδες χιλιάδες σε κίνδυνο”

Μια επιχείρηση εναντίον μιας ηλεκτρονικής απάτης έφερε στο φως την ύπαρξη μιας μόλυνσης, που θα μπορούσε να χτυπήσει στις 9 του ερχόμενου Ιουλίου.
Το FBI  υποδεικνύει μια διεύθυνση όπου είναι δυνατόν να συνδεθούμε για να ελέγξουμε το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας του υπολογιστή μας.

Στις 9 Ιουλίου, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, θα μπορούσαν να χάσουν την δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Ο συναγερμός που ξεκίνησε απο το FBI, αναφέρεται σε ιό που θα μπορούσε να μολύνει τους υπολογιστές χιλιάδων χρηστών μέσω του μηχανισμού των spam (απάτες μέσω e-mail).

Ο συναγερμός προέρχεται από συμπεράσματα του FBI μετά απο συλλήψεις scammers, δηλαδή εγκληματιών του κυβερνοχώρου που έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα εξαπάτησης που βασίζεται σε ψευδή διαφήμιση.
Μετά τις συλλήψεις, το FBI ανίχνευσε σε υπολογιστές που έχουν εξαπατηθεί, οτι το internet δεν λειτουργούσε πλέον.
Απο το γεγονός προέκυψε η αποκάλυψη οτι ο ιός που πιθανότατα έχει προσβάλει έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστών, είναι προγραμματισμένος να ενεργοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για αντιμετωπίσουν την έκτακτη ανάγκη, το FBI εξέδωσε πρόσκληση για επίσκεψη στο site www.dcwg.org, όπου είναι δυνατόν να ανιχνευτεί εάν ο συγκεκριμένος υπολογιστής έχει προσβληθεί και σε αυτή την περίπτωση να πληροφορηθούν οι χρήστες πώς να προστατευθούν.
Η πλειοψηφία των θυμάτων του ιού, πιθανότατα δεν γνωρίζουν οτι έχουν προσβληθεί και η “μόλυνση” μπορεί να έχει δράσει στο μεταξύ όλους αυτούς τους μήνες, απενεργοποιώντας το λογισμικό antivirus και προκαλώντας καθυστερήσεις στην πλήγηση.

ΠΗΓΗ: La Repubblica (23 aprile 2012)

Απόδοση: womaneveryday